Profesorica Wu Ling gostovala na televiziji i radiju Nikšić




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Profesorica kineskog jezika Wu Ling sa Instituta “Konfucije” na UCG gostovala je na radiju i televiziji Nikšić, gdje je predstavila Institut “Konfucije”, kurseve kineskog jezika, programe i rezultate učenja u Nikšiću.

Wu Ling je kazala da se časovi kinskog daju na Institutu “Konfucije”, biznis inkubatoru kao i u srednjoj školi u Nikšiću.  Profesorica je upoznala javnost sa terminima održavanja kurseva kineskog jezika i načinom na koji se zainteresovani kandidati mogu prijaviti.

Govoreći o rezultatima učenja, profesorica Wu Ling napomenula je da su svi kandidati koji su prošle godine pohađali HSK i HSKK dobili sertifikate. Pored toga, Stefan Eraković, koji je putovao u Kinu da bi učestvovao na završnom krugu takmičenja “Kineski most” za inostrane studente, jedan je od učenika kineskog jezika u Nikšiću. Tokom takmičenja, on je ostvario zapažen rezultat i dobio stipendiju u trajanju od jednog semestra u Kini. Takođe, dobio je sve poene na testu iz HSK2. Nikola Šćepanović, koji je dobio stipendiju da studira na Univerzitetu Shanghai Jiao Tong, takođe je iz Nikšića.

Tokom intervjua na radiju, na pitanje da li postoji starosna granica za učenje kineskog jezika, profesorica Wu Ling rekla je da ne postoji starosna granica i da kineski mogu učiti kako djeca uzrasta vrtića tako i roditelji koji kineski uče zajedno sa svojom djecom. Sa osnovnim školama i vrtićem u Nikšiću pregovara se oko držanja kurseva kineskog jezika.

Na kraju, profesorica Wu Ling rekla je da joj se dopada Nikšić i zahvalila se na gostovanju na televiziji i radiju.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.