Profesor Darko Bajić dobitnik godišnje nagrade Univerziteta Crne Gore




Profesor Darko Bajić dobitnik godišnje nagrade Univerziteta Crne Gore

Profesor dr Darko Bajić, redovni profesor na Mašinskom fakultetu, dobitnik je godišnje nagrade Univerziteta Crne Gore, za izuzetne doprinose u razvoju naučnoistraživačkog rada i međunarodnom pozicioniranju.

Profesor Bajić je svojim angažmanom i istraživačkim radom značajno doprinio unapređenju naučne sfere i međunarodne vidljivosti Univerziteta Crne Gore. Tokom protekle godine istakao se kao autor ili koautor u objavljivanju tri naučna rada u časopisima sa visokim faktorom uticaja (SCI listi), kao i dva rada u časopisima indeksiranim u  SCOPUS bazi.

Njegov aktivni naučnoistraživački rad rezultirao je i učešćem na međunarodnim konferencijama, gdje je predstavio pet radova koji su objavljeni u cjelosti. Dodatno, profesor Bajić je svoje rezultate istraživanja prezentirao i kroz dva rada u nacionalno značajnim časopisima, ističući se kao priznati stručnjak u oblasti tehnologije zavarivanja i nauke o materijalima.

Osim toga, profesor Bajić je bio aktivno uključen u urednički rad u dva nacionalna naučna časopisa u regionu, kao i u recenziranje radova objavljenih u međunarodnim časopisima.

Njegov doprinos nije ostao neprimijećen ni na polju međunarodnih projekata, gdje je bio član radnih timova ili rukovodilac, a takođe je ostvario i mobilnost kroz programe kao što su ERASMUS+ i CEEPUS, pružajući predavanja i razmjenu znanja s kolegama u regionu.

Citiranost njegovih radova u 2023. godini predstavlja impresivan pokazatelj uspješnosti njegovog naučnog rada, dodatno potvrđujući njegovu relevantnost i uticaj u svojoj oblasti.

Odluka o dodjeli godišnje nagrade Univerziteta Crne Gore profesoru dr. Darku Bajiću potvrđuje njegov izuzetan doprinos u razvoju naučnoistraživačke sfere i međunarodnom ugledu Univerziteta, ističući ga kao vodeću figuru u akademskoj zajednici.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.