Poziv za dodjelu finansijske podrške putem Inovacionih vaučera Zapadnog Balkana




Poziv za dodjelu finansijske podrške putem Inovacionih vaučera Zapadnog Balkana

Inovacioni vaučeri Zapadnog Balkana su regionalni podsticajni program dizajniran da podrži partnerstvo i razmjenu znanja između malih i srednjih preduzeća (MSP) i organizacije za istraživanje i razvoj iz javnog sektora širom Zapadnog Balkana.  

Od 12. aprila 2024. godine pokrenut je pilot program „Vaučeri za inovacije Zapadnog Balkana“ (Western Balkans Innovation Vouchers) u okviru pilot programa projekta „ODGOVORI KROZ POLITIKE – implementacija i podrška u izradi politika iz oblasti nauke i inovacija na Zapadnom Balkanu“ (POLICY ANSWERS - R&I POLICY making, implementation ANd Support in the WEsteRn BalkanS). Poziv će biti otvoren do 26. juna 2024. godine (16.00).

Poziv za podnošenje prijava otvoren je za mala i srednja preduzeća koja posluju u regionu Zapadnog Balkana, dok će organizacije za istraživanje i razvoj biti pružaoci usluga. Korisnik i pružalac usluga moraju biti iz različitih ekonomija Zapadnog Balkana za svaku prijavu.  

Vaučeri su jednostavan direktni finansijski podsticaj koji omogućava malim i srednjim preduzećima da pokriju dio troškova za usluge koje pružaju organizacije za istraživanje i razvoj.

Pilot program ima za cilj da stimuliše istraživačke i inovacione aktivnosti obezbjeđivanjem vaučera aplikantima koji ispunjavaju uslove, kroz podsticanje razvoja novih proizvoda, usluga i tehnologija, osnaživanje inovacija i ekonomskog rasta, i doprinosa zelenoj i digitalnoj tranziciji u regionu.

Rok za podnošenje prijave je 26. 06. 2024. g., a da bi se apliciralo za sredstva dodijeljena putem inovacionih vaučera, kompanija podnosilac zahtjeva mora dostaviti dokumentaciju putem obrasca za prijavu.

Detaljnije informacije o ovom pozivu kao i materijali za prijavljivanje dostupni su na stranici:  https://www.westernbalkans-infohub.eu/calls.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.