Za svjetsko znanje siguran korak: Elektrotehnički fakultet




Za svjetsko znanje siguran korak: Elektrotehnički fakultet

Znate li kako funkcioniše nauka? Po principu problema i odgovora. Tog prinicipa se posebno pridržavaju na Elektrotehničkom fakultetu UCG, vodećoj naučnoj instituciji u Crnoj Gori, sa naučnicima koji su prepoznati na globalnom nivou. Dovoljno je navesti samo nekoliko razloga zašto treba upisati ovaj fakultet.

Na ovaj fakultet se tradicionalno upisuju najbolji srednjoškolci koji imaju potencijal da postignu rezultate i na svjetskim univerzitetima, da odmah dobiju posao, da budu na vodećim pozicijama gdje god da se zaposle. Studenti ETF-a su se plasirali u 5.2 % najboljih timova na vodećem svjetskom takmičenju u programiranju IEEE Extreme, koje je okupilo 12.946 takmičara iz cijelog svijeta. Na startap takmičenjima na nivou Univerziteta, nagrade obično odnose timovi studenata ETF-a.

Fakultet ima saradnju sa ključnim crnogorskim kompanijama iz oblasti energetike i Informaciono – komunikacionih tehnologija, sa kojima ima potpisane sporazume o saradnji. Konzorcijum partnera ovog fakulteta čine kompanije EPCG, CGES, Telenor, M-tel, kao i manje firme, kao što su Ramel, Bemax, Electro Group, Electro Team, Mezon, CoreIT, Amplitudo, Čikom, Roaming Networks, Sporting Group, Uhura Solutions, Quantox i Coinis.

Više informacija o Elektrotehničkom fakultetu možete naći na internet stranici Studentski informator - Elektrotehnički fakultet, dok informacije o upisu možete pronaći na Sve što ste htjeli da pitate: Konkurs, upis i procedure.

Da li ste čuli i našu poslednju novost: Za maturante koji upišu Univerzitet Crne Gore obezbijeđeni su čitači za lične karte.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.