Medicinski fakultet

Biografija - Todorović Miroljub+




Biografija - Todorović Miroljub+

BIOGRAFIJA

Prof.dr Miroljub Todorović, u svojstvu šefa, obavlja nastavu na predmetu Otorinolaringologija sa maksilofacijalnom hirurgijom, a prof.dr Milovan Dimitrijević, iz Beograda, na predmetu maksilofacijalna hirurgija od 2011.godine

Prof.dr Miroljub, od oca Milana Todorović, rođen 24. 12. 1955. godine u Ivangradu.

Medicinski fakultet, završio  na Medicinskom fakultetu Univerziteta              „ Kiril i Metodij“ u Skoplju. Specijalistički ispit iz Otorinolaringologije, položio na Vojnomedicinskoj Akademiji u Beogradu.

Radni odnos zasnovao  u Medicinskom centru „ Dr Nika Labović“ u Ivangradu, a specijalizaciju iz Otorinolaringologije, u Medicinskom centru  „Danilo I“, na Cetinju, gdje i danas radi kao načelnik Otorinolaringološkog odjeljenja.

Postdiplomske studije, završio na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, 2000-te godine, a doktorsku disertaciju, odbranio  na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu, 2007. godine.

Oktobra 2001. godine, biran za asistenta za predmet Otorinolaringologija sa maksilofacijalnom hirurgijom. 2008.godine, izabran u akademsko zvanje docent, 2013.godine,  u akademsko zvanje Vanredni profesor Univerziteta Crne Gore,

  1. godine određen za mentora iz otorinolaringologije.

Autor je i koautor brojnih radova objavljenih u domaćim i inostranim časopisima.

Više eminentnih profesora, od osnivanja fakulteta, obavljalo je teorijsku nastavu na predmetu Otorinolaringologija sa maksilo facijalnom hirurgijom i to:    



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.