Pametne table olakšale odvijanje ispitnog roka na Mašinskom fakultetu UCG  




Pametne table olakšale odvijanje ispitnog roka na Mašinskom fakultetu UCG  

Na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore primjena elektronskih interaktivnih tabli umnogome je olakšala nastavu, kao  i sam  tok januarskog ispitnog roka, imajući u vidu epidemiološku situaciju.

Prodekan za nastavu ovog fakulteta prof. dr Uroš Karadžić navodi da su se opremljene učionice sa tzv. pametnim tablama, koje omogućavaju povezivanje sa internetom, pokazale odličnim u ovoj trenutnoj situaciji.

“Nastava na velikom broju predmeta je bila realizovana kombinovano, odnosno istovremeno i uživo i onlajn, zahvaljujući tehničkoImagej opremljenosti fakulteta. Studenti su sami odlučivali kako žele da pohode nastavu”, kazao je prodekan Karadžić.

Interaktivne multimedijalne table pretvaraju tradicionalnu predavačko-reproduktivnu nastavu u interaktivnu nastavu koja odgovara obrazovnim potrebama savremenog studenta i čini nastavu kreativnijom, sadržajnijom i atraktivnijom.

Na Mašinskom fakultetu se strogo vodi računa o poštovanju sih mjera protiv širenja virusa COVID 19. Za sada nije bilo studenata koji su prijavili da će zbog izolacije, odložiti obaveze iz januarskog ispitnog roka za “kovid” ispitni rok, od 1. do 5. marta.

Podsjećamo, Senat Univerziteta Crne Gore je na sjednici održanoj krajem 2020. godine donio odluku kojom se odobrava dodatni ispitni rok studentima koji zbog obaveznih mjera samoizolacije, uzrokovanih  virusom COVID-19, nijesu bili u mogućnosti da polažu završni ispit. Studenti će moći da polažu studenti sa odgovarajućom pratećom dokumentacijom - rješenjem o samoizolaciji ili rezultatom testa sa pozitivnim ishodom na COVID-19. 

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/pametne-table-olaksale-odvijanje-ispitnog-roka-na-masinskom-fakultetu-ucg

https://fosmedia.me/infos/drustvo/pametne-table-olaksale-odvijanje-ispitnog-roka-na-masinskom-fakultetu-ucg

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.