Mašinski fakultet

Andrea Medin - najbolja studentkinja Mašinskog fakulteta za studijsku 2021/22. godinu
Andrea Medin (9.53), studentkinja studijskog smjera Mašinstvo, izabrana je za najbolju studentkinju Mašinskog fakulteta UCG i tim povodom joj je uručena nagrada za najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2021/22. godinu.

"Ova nagrada za mene je veliko priznanje za uložen trud, istovremeno predstavlja svojevrsnu motivaciju da na isti način nastavim dalje. To što su moji rezultati prepoznati od strane mojih profesora za mene predstavlja privilegije kao i obavezu", kazala je ona po uručenju nagrade.

ImageSvaki dobar rezultat, kaže Andrea, zahtjeva dosta zalaganja i odricanja, ali svaki napor, objašnjava ona, čini se lakšim kada počnete da sagledavate uspjeh.

"Za svaki uspjeh pa i za ovaj potrebno je uložiti sve svoje kapacitete, prije svega kroz kontinuiran rad. Naravno, uz dobru organizaciju obaveza i slobodnog vremena sve se lakše postiže, pa se ima sasvim dovoljno vremena za druženje, bavljenje sportom i izlaske".

Kada je riječ o aktivnostima na fakultetu za koje smatra da su pomogle u sticanju određenih znanja i vještina, navela je da su joj, osim redovnog pohađanja predavanja i vježbi, pomogle i konsultacije kod profesora, kao i učenje sa kolegama sa studijske godine,

"Mašinski fakultet takođe organizuje razne projekte među kojima je projekat Formula Student za koji smatram da je privlačan i dobar za razvoj novih ideja i kreativan rad", dodala je studentkinja.

Od planova u budućnosti, u cilju rada na sebi, ističe nastavak školovanja i dalje usavršavanje.

"S obzirom na mogućnosti koje se pružaju nadam se da bih svoja znanja mogla proširiti kroz projekte stipendiranja van Crne Gore, jer mislim da bi mi na taj način usvojena znanja i veštine umnogome pomogla u daljem radu", saopštava Andrea i dodaje da osim usavršavanje svog teorijskog znanja, planira da stekne i dodatna praktična znanja za koja smatra da su bitna, naročito za profesiju budućeg mašinskog inžinjera, nezavisno od oblasti kojom će e baviti.

Imajući u vidu ubrzani razvoj tehnologija, zelene energije i održivog razvoja, budućim studentima Mašinskog fakulteta poručuje sljedeće: 

"Mašinstvo je kao nauka i praksa izuzetno interesantno, kreativno i perspetivno i zbog toga bih mladim ljudima iskreno preporučila da odaberu mašinstvo. Široka paleta oblasti u okviru mašinstva kao što su energetika, proizvodnja, konstruisanje, drumski saobraćaj kao i međudiscipline kao što je mehatronika, energetska efikasnost garantuje raznovrsnost poslova kojima se sa entuzijazmom i ljubavlju možete baviti čitavog života a da nikad ne bude jednolično".

 

Medijske objave:

https://fosmedia.me/infos/drustvo/andrea-medin-najbolja-studentkinja-masinskog-fakulteta

https://mnemagazin.me/2021/12/07/ucg-andrea-medin-najbolja-studentkinja-masinskog-fakulteta/?fbclid=IwAR2cZwXPMnQPqzT7H3N-s_03TZk01uvWqVRvMzWurM-tue-W8B2N-rIry0Y

https://www.portalanalitika.me/clanak/andrea-medin-najbolja-studentkinja-masinskog-fakulteta-za-2021-22-godinu

 

 

Dokumenti

Broj posjeta : 729

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.