Studenti Mašinskog fakulteta na obuci u Gironi - Španija




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Deset studenata Mašinskog fakulteta, svih nivoa studija, je preko Erasmus+ KnowHUB projekta, otputovalo za Gironu - Španija sa ciljem učešća u dvosedmičnoj obuci unapredjivanja inovativno preduzetničkih kompetencija. Tokom ove obuke studenti će se upoznati sa metodama i tehnikama razvoja novih biznis ideja, kao i pripremom biznis planova kojim bi svoje inovativne i preduzetničke ideje pretočili u sopstvene startup kompanije. Obuka se realizuje na Univerzitetu u Gironi.

Sa studentima su otputovali i prof. dr Janko Jovanović, rukovodilac KnowHub projekta, prof. dr Aleksandar Vujović, prodekan za nastavu i član KnowHub projektnog tima i mr Rade Grujičić, saradnik u nastavi na Mašinskom fakultetu. 

Međunarodni Erasmus + projekat KnowHub, čija je realizacija u toku, predstavlja čvorište preduzetničkih ideja studenata na Univerzitetu Crne Gore. Projekat pruža podršku i infrastrukturu studentima za komercijalizaciju inovativnih ideja i pokretanje sopstvenog biznisa, ali i akademskom osoblju za komercijalizaciju rezultata primijenjenih istraživanja. Sa druge strane, podržaće održivost i unapređenje poslovanja  proizvodnih preduzeća kojima nedostaje znanje i infrastruktura za inovativni razvoj proizvoda. Univerzitet Crne Gore realizuje ovaj projekat sa univerzitetima iz Austrije, Španije, Finske, Albanije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Detaljnije informacije o projektu se mogu naći na sajtu: https://knowhub.eu/



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.