Učešće Mašinskog fakulteta na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Mašinski fakultet, je ove godine samostalno učestvovao na „16. MEĐUNARODNOM PODGORIČKOM SAJMU KNJIGA I OBRAZOVANJA”, koji se održao u tržnom centru Delta City od 08. do 14. maja 2022. godine, gdje je predstavio svoju izdavačku djelatnost. Izložen je bogat opus stručnih i naučnih publikacija, pretežno udžbenika namijenjenih studentima tehničkih nauka.

Tokom više od 50 godina postojanja, Mašinski fakultet je intenzivno razvijao i afirmisao izdavačku djelatnost fakulteta, prvenstveno za potrebe izvođenja nastave, ali i u naučne svrhe i za potrebe privrede. U ovom periodu publikovane su: monografije, nastavni udžbenici (osnovni i pomoćni), prevodi udžbenika, recenzirane skripte, periodične publikacije (časopisi, zbornici, bibliografije) i druge publikacije od interesa za Mašinski fakultet. Interesovanje za publikacije je bilo veliko, a posebno raduje činjenica što je štand posjetio veliki broj učenika iz osnovnih i srednjih škola, kolega iz privrede i studenata.

Tokom trajanja sajma Mašinski fakultet je promovisao i studijski program Mehatronika koji će se od školske 2022/23 godine realizovati na osnovnom nivou studija iz budžetskih sredstava.

Sajam je bio izvanredna prilika i da se promovišu brojni medjunarodni projekti u kojima Mašinski fakultet ima ulogu partnera ili koordinatora projekta.

  

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.