Pobjednička lista takmičara u roboticiMašinski fakultet Univerziteta Crne Gore objavio je pobjedničku listu trećeg državnog takmičenja Svjetske olimpijade robotike WRO (World Robot Olimpiad), u organizaciji Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i mađarskog Univerziteta EDUTUS, u Sportsko-kulturnom centru UCG.

Na takmičenju su učestvovale 22 ekipe u tri starosne kategorije: elementarnoj od osam do 12 godina, juniorskoj (11-15) i seniorskoj (14-19).

Timovi su bili iz Podgorice, Danilovgrada, Golubovaca, Budve, Bara i Prčnja, a po šest grupa se takmičilo u elementarnoj grupi, sedam u juniorskoj i devet u seniorskoj grupi.

U elementarnoj kategoriji prvo mjesto osvojio je  tim Viridis iz OŠ "Ante Đedović" iz Bara (Vujo Ivanišević, Đorđe Živković,  Alexander Okulov), sa Vesnom Čabarkapom kao trenerom. Drugo mjesto pripalo je timu nišićke OŠ "Olga Golović" Legoboost (Hajdana Nikolić, Lazar Karadžić, Jana Nikčević), sa trenerom Radojem Stanićem. Treće mjesto osvojio je tim danilovgradske škole ,,Vuko Jovović", PROLJEĆE (Vuk Vešović, Leona Đurašković, Lazar Zotović), sa Lidijom Ivanović kao trenerom.

U juniorskoj grupi pobjednički Jugoslavija3 tim je iz barske OŠ "Jugoslavija" (Balša Đurišič, Filip Smolović, Filip Dabović) sa Natašom Medojević kao trenerom. Drugo mjesto je osvojio tim danilovgradske OŠ „Vuko Jovović“, PLANETA (trener Ivanović Lidija, članovi tima: Danilo Nikčević,  Helena Kalezić,  Dimitrije Velimirović), Danilovgrad.Treće mjesto pripalo je timu Kids United VI SMLJ, OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" iz Budve,  trenera Nikole Jevtovića, u čijem timu su bili  Jelena Divanović,  Jovan Abramović, Ivan Marković.

U seniorskj grupi prvo mjesto osvojio je tim SEŠ „Vaso Aligrudić“, Podgorica,  ElektroPG_Tim1 (Aleksa Čović, Marko Šćepanović, Haris Šabotić) trenera Spasoja Papića. Drugo mjesto je osvojio tim Srednje mješovite škole Golubovci Dax roboticus (Luka Miletić, Anja PanićKsenija Mikulić), trenera Stefana Đurišića. Treće mjesto tim FUSION SSŠ „Ivan Uskoković“, Podgorica, trenera Lazara Stupara, sa timom u kojem su bili: Luka Živaljević, Matija Đukić, Slavko Radović.  

Sponzori ovogodišnjeg takmičenja su: Domen d.o.o., Čikom, Glavni grad Podgorica, SISTEM-MNE, Navar Corporated, HOME SYSTEMS i Idea. 

Sjajna atmosfera koja je bila na takmičenju vidljiva je i u Foto albumu događaja:https://www.ucg.ac.me/objava/blog/18283/objava/144933-15-06-2022-trece-drzavno-takmicenje-svjetske-olimpijade-robotike-u-skc-univerziteta-crne-gore

Broj posjeta : 848

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.