Mašinski fakultet promovisan na Festivalu nauke, tehnologije i gejminga e-Fest




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Mašinski fakultet promovisao je svoje studijske programe, rezultate istraživanja ali i međunarodne projekte i vrijednu opremu kojom raspolaže, na prvom internacionalnom festival nauke, tehnologije i gejminga, pod nazivom e-Fest. Festival je održan u Podgorici, u Bemax arena, u periodu od 7. do 9. septembra 2022. godine.

Edukativno-tehnološki program festivala ima za cilj da okupi ljubitelje nauke, tehnologije i gejminga, koji su u današnje vrijeme usko povezani.

Ovo je bila izvanredna prilika da se promoviše i  novootvoreni studijski program osnovnih studija Mehatronika.

Pored toga, brojni posjetioci su mogli aktivno da testiraju sofisticiranu opremu koju je Mašinski fakultet proizveo ili nabavio kroz međunarodne projekte. Na štandu Mašinskog fakulteta, posebnu pažnju posjetilaca su skrenuli roboti i simulator vožnje. Priliku da upravljaju na simulatoru vožnje imali su premijer Crne Gore, gospodin Dritan Abazović i ambasador Slovenije u Crnoj Gori, gospodin Gregor Presker.

Dekan Mašinskog Fakulteta, prof. dr Radoje Vujadinović je istakao da je e-Fest dobra prilika da članovi akademske zajednice razmijene iskustva i znanja sa drugim učesnicima skupa u domenu razvoja i aplikacije sofisticiranih tehnologija. Naglasio je da će prezentovane tehnološke inovacije biti uvrštene u programe praktičnih aktivnosti na Mašinskom fakultetu. Takođe je ukazao na dobru priliku za saradnju sa subjektima koji se bave razvojem video tehnologije i potencijalno učešće na zajedničkim projektima.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.