Kontrolna posjeta Univerzitetu Crne Gore u okviru Erasmus+ projekta SUCCESS




Kontrolna posjeta Univerzitetu Crne Gore u okviru Erasmus+ projekta <span class="CyrLatIgnore">SUCCESS</span>

Predstavnica EACEA (Evropska izvršna agencija za obrazovanje i kulturu), g-đa Anna Lodeserto, sprovela je 29.03.2023. godine eksternu kontrolu realizacije Erasmus+ projekta SUCCESS („Održiva saradnja univerziteta i preduzeća u svrhu poboljšanja zapošljivosti diplomaca”) na Univerzitetu Crne Gore.

Projekat SUCCESS se realizuje u periodu novembar 2020. – novembar 2023. godine. Koordinatorska ustanova je Burch univerzitet iz Sarajeva, a pored Univerziteta Crne Gore partnerske ustanove su univerziteti, privredne komore, preduzeća i razvojne agencije iz Njemačke, Poljske, Španije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije i Crne Gore.

Projekat ima za cilj uspostavljanje održive saradnje između univerziteta i privrede kroz unapređenje praktične nastave, obuke i obrazovanja o preduzetništvu, kako bi se unaprijedilo zapošljavanje diplomiranih studenata, kao i umrežavanje i jačanje saradnje univerziteta i privrede i na nacionalnom i na međunarodnom nivou.

Osim nastavnog osoblja i studenata dva fakulteta UCG-a koji učestvuju u projektu – Mašinskog fakulteta i Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, kao i predstavnika Kancelarije za projekte UCG-a, sastanku sa predstavnicom EACEA je prisustvovao i predstavnik partnerske firme Hiperion, g-din Darko Šarančić. Dr Srna Sudar, rukovodilac Kancelarije za projekte je predstavila aktivnosti i rezultate projekta, a zatim su uslijedila pitanja predstavnice EACEA i diskusija u kojoj su učestvovali svi prisutni. Predstavnica EACEA je pogledala prostorije koje se koriste u projektu i opremu koja je nabavljena u okviru projekta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.