Posjeta studenata Mašinskog fakulteta kompaniji Swisslion Industrija alata a.d. i Fakultetu za proizvodnju i menadžment u Trebinju




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru realizacije praktične nastave iz predmeta Tehnologija mašinske obrade, studenti druge godine Mašinskog fakulteta studijskog programa Mašinstvo, sa predmetnim nastavnikom, posjetili su fabriku Swisslion Industrija alata a.d. u Trebinju. Studenti su tokom posjete obišli čitav proizvodni sistem i upoznali se sa proizvodnim tehnologijama koje se koriste u proizvodnji različitih reznih alata: spiralnih burgija, zabušivača, proširivača, razvrtača, raznih vrsta glodala, strugarskih noževa, navojnog alata, specijalnih alata itd. Takođe, studenti su se upoznali i sa velikim brojem specijalizovanih mašina alatki, koje se koriste u proizvodnom procesu kao što su: CNC obradni centri, CNC strugovi, specijalizovane mašine za glodanje sa više vretena, specijalzovane mašine za brušenje, specijalizovane mašine za valjanje, mašine za rotaciono zavarivanje trenjem, mašine za elektrootporno zavarivanje, kao i sa raznim vrstama automata za odsijecanje.

Ovom prilikom studenti su posjetili i Fakultet za proizvodnju i menadžment iz Trebinja, gdje ih je svečano primio Dekan fakulteta. Studenti su zatim obišli fakultet i posjetili njihovu laboratoriju, a zatim su prisustvovali i predavanju iz oblasti elektroenergetike.

Na izuzetno iskazanom gostoprimstvu ovim putem se zahvaljujemo rukovodstvu fabrike Swisslion Industrija alata a.d. Trebinje, kao i rukovodstvu Fakulteta za proizvodnju i menadžment iz Trebinja, koji su nas srdačno primili.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.