Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija u 2023/24. godini – III rok
Univerzitet Crne Gore raspisao je konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2023/24. godinu, u trećem roku, sa 884 raspoloživih mjesta na budžetu.

Konkursi su u prilogu ove vijesti, a objavljeni su i u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori.

I u trećem upisnom roku, u skladu sa programom Ministarstva prosvjete Univerzitet Crne Gore organizuje elektronsko prijavljivanje na predmetni konkurs.

Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice.

Prijava na konkurs se podnosi 4. septembra 2023. godine do 16 časova, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren, a ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 5. septembra 2023. godine. Raspored termina polaganja predmeta biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se 6. i 7. septembra 2023. godine prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Ostali detalji biće istaknuti u tekstu konkursa.

Pogledajte i video objašnjenje elektronskog upisa i korisne linkove:

DokumentiNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.