Svečano otvoren 3X3 Memorial Ivan Ćorović 2K23 u Nikšiću




Svečano otvoren  <span class="CyrLatIgnore"> 3X3 Memorial </span>Ivan Ćorović 2K23 u Nikšiću

U sjećanje na mladog košarkaša Ivana Ćorovića, studenta Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, 3x3 Montenegro LOB Tour 2K23 u saradnji sa Opštinom Nikšić organizovao je dvodnevni basket događaj u gradu pod Trebjesom.

Memorijalni turnir Ivan Ćorović, koji će postati tradicionalan, uz osnovnu želju da se riječi o Ivanovim ljudskim i sportskim kvalitetima prenose i dalje iz generacije u generaciju i da se nikad ne zaborave.

Na Trgu slobode u Nikšiću prvog dana je održana liga za djecu uzrasta 10-14 godina organizovana u saradnji sa Crnogorskim Olimpijskim komitetom, kao i kvalifikacioni turnir za senior, na kojem su od 18 ekipa plasman u glavnu fazu izborile ekipe “Dežurni krivci” i “Plužine 3x3”.

Na Trgu slobode u Nikšiću, saradnjom 3x3 Montenegro LOB Tour 2K23 i opštine Nikšić organizovan je dvodnevni basket događaj u sklopu opštinske tradicionalne manifestacije “Septembarski dani”. Juče je održana liga za djecu uzrasta 10-14 godina u saradnji sa Crnogorskim Olimpijskim komitetom, kao i kvalifikacioni turnir za senior, na kojem se 18 ekipa nadmetalo za dva mjesta u glavnoj fazi memorijalnog turnira “3x3 Memorial Ivan Čorović 2K23” koji će se održati danas sa početkom u 17h.

 Događaj je govorom svečano otvorio predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, nakon čega su se publici predstavili solisti plesnog kluba „Royal“ , koji su državni prvaci, predstavnic i finalisti naše zemlje na Evropskim i Svjetskim prvenstvima: Sofija Burić, Teodora Milović i Arijana Kovačević.

Na COK Ligi za djecu učestvovale su 23 ekipe iz Nikšića i Pive.

Prvo mjesto osvojila je ekipa „Onogošt“, drugo mjesto ekipa „Fams“, a treće mjesto osvojile su djevojčice iz ekipe „Spajs“.

Na kvalifikacionom turniru plasman u glavnu fazu izborile su ekipe: „Plužine 3x3“ u sastavu: Damjan Šimun, Nikola Doderović, Danilo Vojinović i Blagoje Žarković i „Dežurni krivci“ čiji sastav čine: Balša Knežević, Filip Popović, Nikola Rondović i Vladimir Đurišić.

„3x3 Ivan Čorović 2K23” održaće se danas u 17 časova na istoj lokaciji, nagradni fond ovog turnira iznosi 1500 eura, a publika može očekivati brojke aktivacije, poklone generalnog sponzora  3x3 Montenegro – kompanije LOB, kao i zanimljive aktivacije za publiku.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.