Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore suorganizator Foruma o transportnoj povezanosti




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Forum o transportnoj povezanosti se održava 01-02.oktobra u Podgorici u hotelu Hilton i jedan je od najvećih događaja u oblasti saobraćaja koji se organizuje u Crnoj Gori.

Pokrovitelj foruma je Međunarodna federacija za puteve. Događaj je planiran kao platforma za razgovor o sadašnjim i budućim trendovima u oblasti saobraćaja, posebno temama značajnim za zemlje Zapadnog Balkana. Tokom trajanja Foruma o transportnoj povezanosti učesnici će imati priliku da učestvuju na radionicama fokusiranim na oblast bezbjednosti saobraćaja na putevima, značaj realizacije infrastrukturnih investicija i javno-privatna partnerstva.


Ovaj skup ima za cilj da podstakne otvoreni dijalog vezano za saobraćajnu povezanost, transportne koridore, bezbjednost u saobraćaju, finansiranje i realizaciju infrastrukturnih projekata u zemljama Zapadnog Balkana. 

 

Organizatori Foruma su Ministarstvo saobraćaja i pomorstva Crne Gore, Monteput, Privredna komora i Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore. Na Forumu su prisutni i predstavnici stručne i akademske javnosti, predstavnici vlada i donosioci odluka iz regiona i zemalja EU, nevladinog sektora, međunarodnih institucija.

Na otvaranju Foruma prisutne su pozdravili Osman Nurković-Ministar saobraćaja i pomorstva, Michael G. Dreznes, izvršni potpredsjednik Međunarodne federacije za puteve; Nenad Nikolić, regionalni savjetnik UNECE; Vlastimir Golubović, predsjednik Privredne Komore Crne Gore; Igor Vušanović, dekan Mašinskog fakulteta i Aleksandar Žurić, predsjednik Odbora direktora Monteputa.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.