Učlanjenje Crne Gore u Svjetsku olimpijadu za robotiku




Učlanjenje Crne Gore u Svjetsku olimpijadu za robotiku

U posjeti Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, od 30. novembra do 2. decembra, borave predstavnici Editus Univerziteta iz Mađarske: predsjednik Univerziteta g. Zoltan Szogi i izvršni direktor programa World Robotic Olympiada - WRO g. Bognar Bence. Oni su ujedno i organizatori posljednje Svjetske olimpijade u robotici, koja je održana od 8. do 10. novembra u Đeru, u Mađarskoj.

Sa gostima se, pored dekana fakulteta prof. dr Igora Vušanovića, sastala i prof. dr Marina Mijanović Markuš, rukovodilac studijskog programa Mehatronika.  Razgovarali su o učlanjenju Crne Gore u ovu značajnu asocijaciju, čime će biti omogućeno da se učenici i studenti iz Crne Gore takmiče na najznačajnijem svjetskom takmičenju u robotici - WRO (World Robotic Olympiada). Ovo takmičenje okuplja najbolje đake i studente iz svijeta koji se bave vještačkom inteligencijom, projektovanjem i izradom robota u više različitih kategorija.

Partneri iz Mađarske će pomoći crnogorskoj strani u organizovanju nacionalnog takmičenja u robotici, čime će se steći formalni uslovi za učešće naših predstavnika na sledećoj Svjetskoj olimpijadu u Montrealu 2020. godine.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.