Mašinski fakultet, 19.01.2020

Mašinski fakultet UCG ove godine proslavlja 50 godina radaX

Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore ove, 2020. godine, proslavlja 50 godina rada. Dekan Fakulteta prof. dr Igor Vušanović navodi da će i u ovoj godini fakultet nastaviti istom dinamikom razvoja u okviru univerzitetske težnje ka internaciImageonalizaciji.

"Nastavljamo sa radovima na rekonstrukciji laboratorijske radionice kao i sa nabavkom laboratorijske i naučnoistraživačke opreme. Nastojaćemo i da povećamo obima poslova za potrebe tržišta. U planu je i aktivnije prijavljivanje na konkurse za međunarodne projekte, intenziviranje mobilnosti studenata i zaposlenih na fakultetu, kao i promocija studija mašinstva i Mašinskog fakulteta", najavio je dekan Vušanović.

I ove godine će, kao i ranijih godina, Mašinski fakultet sa studentima dodiplomskih i postdiplomskih studija, učestvovati u  najzahtjevnijem i najprestižnijem studentskom inženjerskom takmičenju na svijetu, Formula Student, za koje studenti projektuju, konstruišu i izrađuju malo trkačko vozilo po strogo definisanim pravilima.

"Mašinski fakultet ove godine, kao suorganizator, učestvuje u organizaciji međunarodnog takmičenja iz mehatronike sa univerzitetom Edutus iz Mađarske, kao i međunarodne konferencije Thermacomp 2020,  a učestvuje i u organizaciji savjetovanja SQM2020 i međunarodne konferencije Internacionalne konferencije kvantne mehanike i inženjeringa -ICQME2020" najavio je dekan Vušanović.

 

Medijske objave :

https://m.cdm.me/drustvo/masinski-fakultet-ucg-ove-godine-proslavlja-50-godina-rada/

https://m.portalanalitika.me/clanak/356585/masinski-fakultet-slavi-50-godina-rada

https://fosmedia.me/mobile/infos/drustvo/masinski-fakultet-ucg-ove-godine-proslavlja-50-godina-rada

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/266073/masinski-fakultet-slavi-50-godina-rada.html

 

Dokumenti

Broj posjeta : 535