Čestitka jubileja Mašinskog fakulteta od predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića




Čestitka jubileja Mašinskog fakulteta od predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića

Povodom velikog jubileja – 50 godina studija mašinstva u Crnoj Gori, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku dekanu Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore Igoru Vušanoviću, studentima, profesorima i svim zaposlenima uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

“Studije mašinstva, osnovane prije pola vijeka, bile su snažan temelj za formiranje UCG kao vjesnika njenog samostalnijeg puta u to vrijeme, kasnije važnog faktora za snaženje svijesti o nužnoj obnovi državne nezavisnosti 2006, a danas katalizatora modernog razvoja naše države. U svemu tome Mašinski fakultet ima svoje posebno, dostojno mjesto i ulogu. Vaš Fakultet je stručnošću profesora, školovanjem generacija inženjera i njihovim angažmanom u svim ključnim razvojnim projektima u dobroj mjeri oblikovao lice savremene Crne Gore, koja je danas ekonomija dinamičnog razvoja, država uzorne stabilnosti u regionu, uvažena članica NATO, i lider u pregovorima za članstvo u EU”, kazao je Đukanović.

ImageKako je dodao, od Mašinskog fakulteta, kao i visokoobrazovnog sistema u cjelini, očekuje se da svoje nastavne planove i programe, uskladi sa savremenim tendencijama i naprednim tehnologijama, “jer su nam za novo doba potrebna nova znanja, što je jedini siguran put u razvijeno društvo ujedinjene Evrope”.

“Uvjeren sam da ćete nastaviti da idete u korak s vremenom, obrazujući nove generacije stručnjaka, spremnih da preuzimaju odgovornost za dalji dinamičan prosperitet zemlje, suočene sa savremenim izazovima. Jedan od tih je i pandemija korona virusa, koja nije zaobišla ni Crnu Goru, zbog čega neće biti ni uobičajene svečanosti povodom ovako važnog jubileja. Međutim, najvažnije je u ovim danima voditi računa o zdravlju studenata i profesora, i svih zaposlenih na Fakultetu, što je i najbolji doprinos u zajedničkoj akciji očuvanja zdravlja naših građana, čemu smo svi u ovom trenutku posvećeni”, zaključio je Đukanović.

Izvor: CDM

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.