Počinje registracija za WRO nacionalnu olimpijadu




Počinje registracija za WRO nacionalnu olimpijadu
Mašinski fakultet, u ime Univerziteta Crne Gore, u saradnji sa Edutus univerzitetom iz Mađarske organizuje WRO (World Robotic Olimpiad) nacionalno takmičenje u Crnoj Gori. 
 
Obavještavamo sve zainteresovane subjekte i pojedince a posebno srednje škole u Crnoj Gori da je određen novi datum takmičenja.  Nacionalna WRO olimpijada će se održati 21. novembra 2020. u Sportsko-kulturnom centru Univerziteta Crne Gore.

Registracija timova će se obavljati online na sajtu https://wrocrnagora.me/
 
Registracija je otvorena od 17. juna 2020!

Za registraciju je potrebno da se zna ime trenera (jednog) i imena članova tima (dva ili tri) sa njihovim datumima rođenja.  Sve neophodne informacije o uslovima i pravilima takmičenja, kao i zadatku takmičenja biće objavljeni na sajtu https://wrocrnagora.me/

Nakon registracije automatski će se dobiti potvrdu o registraciji sa svim unesenim podacima.
 
S obzirom na to da važi i pravilo da ime škole ne mora da bude uneseno (dozvoljeno je i prijavljivanje timova koji nisu vezani za škole, dakle mogu biti i privatni, a koji posjeduju potrebnu opremu), molim vas da na e-mail adrese: marinami@ucg.ac.me i radeg@ucg.ac.me pošaljete informacije o nazivu tima i školi kojoj tim pripada. Takođe u istom mejlu potrebno je da nas obavijestite da li se kandidujete za pozajmicu opreme za takmičenje!
 
Kako smo i ranije stalno naglašavali, opremu za takmičenje smo već nabavili i ona će se POZAJMITI školama (ne i privatnim timovima) za pripremu i za takmičenje. Opremu mogu dobiti samo škole koje nemaju LEGO NXT ili LEGO EV3 opremu.  Osnovni uslov za pozajmljivanje opreme je obaveza učešća na takmičenjima! Ostali detalji ugovora o pozajmici će biti poznati uskoro.
 
Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiri prof.dr Marini Mijanović Markuš na gore navedenu e-mail adresu.
 
Organizatori nacionalne WRO olimpijade
 
 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.