Mašinski fakultet, 02.09.2020

UCG: Danas počinje prijavljivanje za crnogorsku inženjersku ljetnju školuX

Na Univerzitetu Crne Gore danas počinje prijavljivanje za crnogorsku inženjersku ljetnju školu „Montenegrin Engineering Summer School 2020“ i završava se 10. septembra 2020. godine. Broj mjesta je ograničen u skladu sa mjerama NKT-a. Izabrani kandidati će biti obaviješteni najkasnije do 11. septembra.

Studenti koji budu odabrani moći će da učestvuju u ljetnjoj školi od 14. do 20. septembra 2020. godine.

Škola se održava pod pokroviteljstvom Univerziteta Crne Gore, Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore i Ministarstva nauke, a glavni partneri su kompanija Mtel (Mtel digitalna fabrika), Naučno – tehnološki park Crne Gore, Elektrotehnički fakultet, Mašinski fakultet i 3D soba. Rukovodilac projekta doc. dr Milena Đukanović kaže da je ljetnja škola besplatna za studente sa Univerziteta Crne Gore, drugih privatnih univerziteta i mlade profesionalce koji su željni aktuelnih inženjerskih vještina i znanja.

-Intenzivni jednonedjeljni program je osmišljen tako da studente i mlade profesionalce upozna sa aktuelnim inženjerskim vještinama – robotikom, 3D štampom i 3D olovkama, virtuelnom stvarnosti i kreativnom industrijom. Za najbolje polaznike pripremljene su vrijedne nagrade – kazala je Đukanović.

 

 

Image

 

Dokumenti

Broj posjeta : 160