Studenti i profesori Mašinskog fakulteta pokazali humanost kroz emisiju Dnevnica




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Mašinski fakultet je imao čast i zadovoljstvo da ugosti fudbalsku legendu i aktuelnog selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore Faruka Hadžibegića i ekipu za snimanje emisije DNEVNICA koja je humanitarnog karaktera.

Dekan Mašinskog fakulteta prof. dr Igor Vušanović je našem selektoru tom prilikom uručio monografiju urađenu povodom 50 godina studija mašinstva u Crnoj Gori, kao i donaciju prikupljenu od strane fakulteta, studenata i zaposlenih na fakultetu, namijenjenu porodici Vuković iz Podgorice.

Selektor je pomagao u montaži solarne fotonaponske elektrane snage 8,7 kWp, koju je Mašinskom fakultetu donirala kompanija SISTEM-MNE, čiji je Izvršni direktor Ljubiša Bošković, odlučio da se na ovaj način oduži fakultetu na kom je stekao diplomu. Ista kompanija je fakultetu donirala i punjač za električne automobile na kom je selektor  imao zadatak da napuni vozilo NISSAN Leaf.

Solarna elektrana će služiti studentima sa novog master studijskog programa ENERGETSKA EFIKASNOST, da steknu praktična znanja kroz brojne vježbe koje će se organizovati na ovoj elektrani. Električna energija dobijena iz ove elektrane će služiti za punjenje električnih automobila u E-mobility laboratoriji Mašinskog fakulteta, što će rezultirati nultom emisijom gasova sa efektom staklene bašte pri njihovoj vožnji.

Sponzor emisije DNEVNICA je bilo preduzeće PERMONTE koje je besplatno izvršilo instalaciju donirane opreme.

 

Image                                         Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.