Mašinski fakultet, 07.01.2021

Jovan Miljanić, najbolji student Mašinskog fakulteta za studijsku 2020/21. godinuX

Jovan Miljanić (9.90) proglašen je za najboljeg studenta Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore za tekuću studijsku godinu 2020/21. Smatra da je ova nagrada velika obaveza i jak motiv za dalje napredovanje.

"Ovu nagradu doživljavam kao krunu uspjeha za dosadašnji trud i zalaganje tokom studiranja, ali i kao podsticaj da i dalje nastavim da radim na sebi", kazao je on.

Na putu do navedenog uspjeha, kako kaže, nije bilo odricanja, već je na sve to gledao kao na investiciju u sebe. "Očekivati je da svaki uspjeh iza sebe nosi veliki trudi, utrošeno vrijeme kao i veliku posvećenost. Međutim, dobra organizacija i disciplina predstavljaju ključ lakšeg školovanja".

Jovan kaže da mu je, tokom školovanja, pomoglo maskimalno zalaganje kako bi razumio gradivo koje se obrađuje i to što se trudio da istraživanjem dostupne literature ili podataka dostupnih na interneru proširi svoje znanje. 

"Kako je jedan od razloga upisa Mašinskog fakulteta UCG-a bilo sticanje znanja iz oblasti vazduhoplovstva, planiram da obrazovanje usmjerim u tom pravcu", rekao je on i dodao da planira da upiše master studije.

Generacijama koje će se u budućnosti opredijeliti za njegov fakultet poručuje: "Izbor studija je jedna od najvećih prekretnica u životu svake mlade osobe. Što i gdje studirati je ozbiljna odluka koju treba da donesete sami, na osnovu svojih afiniteta i postavljenih ciljeva. Ko god se odluči za studiranje na Mašinskom fakultetu može očekivati da će steći veliko znanje neophodno za dalje usavršavanje i rad u struci. Takođe, imaćete priliku da se upoznate sa nevjerovatnim osobljem koje se maksimalno zalaže da svoje znanje i iskustva prenese na studente".

Vezane vijesti: 

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/99491-dodjela-priznanja-najboljim-studentima-univerziteta-crne-gore-za-studijsku-2020-21-godinu

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/98188-najbolji-studenti-univerziteta-crne-gore-za-studijsku-2020-21-godinu

 

 

Broj posjeta : 878