Imenovana komisija za izbor rektora Univerziteta Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore konstatovao je na današnjoj sjednici da je odlukom Senata Univerziteta Crne Gore redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta prof. dr Vladimir Pešić opozvan članstva u tom upravljačkom tijelu, čime mu je i prestao mandat u Upravnom odboru. 

Upravni odbor predao je u nadležnost i dalje postupanje Sudu časti Univerziteta Crne Gore profesora Pešića zbog kvalifikacija koje je iznosio na račun članova Senata i Upravnog odbora, o čemu će konačnu ocjenu dati Sud časti.

Na sjednici Upravnog odbora Miloš Pavićević izabran je za direktora Društva sa ograničenom odgovornošću Univerzitetski sportsko-kulturni centar na period od tri godine.

Imenovana je i izborna komisija za sprovođenje postupka izbora rektora Univerziteta Crne Gore u  sastavu: prof. dr Gordana Paović-Jeknić (predsjednica), prof. mr Miran Begić, Vladan Joković, dr Milanko Damjanović i Vasilije Ivanović (članovi).

Upravni odbor uputio je zahtjev Direkciji javnih radova za bržu realizaciju projekata koji su u toku, a među kojima su rekonstrukcija toplane Univerziteta Crne Gore, fiskulturne sale Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, univerzitetskog kompleksa fakulteta umjetnosti na Cetinju, zgrade Tehničkih fakuleta u Podgorici i Naučno-tehnološkog parka.

Među razmatranim tačkama sjednice Upravnog odbora bio je i dopis Ministarstva nauke upućen Elektrotehničkom fakultetu o projektu Centar izvrsnosti u bioinformatici (BIO–ICT), a vezano za model organizovanja Centra i informacije o budućim i tekućim aktivnostima na tom projektu. Uprava fakulteta i rukovodilac Projekta zaduženi su da pripreme dopunsku informaciju i dokumentuju ostvarene rezultate. Postoji mogućnost da se po nalogu Ministarstva nauke formira posebno pravno lice koje bi se bavilo daljom realizacijom tog projekta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.