Finale Studentske lige Crne Gore u košarci 2020/21.




Finale Studentske lige Crne Gore u košarci 2020/21.
Izvor: SSSCG
 
Studentski sport se u minuloj deceniji stalno unapređivao, mijenjao, i postajao bolji. U 2007. godini imali smo skromnih pet takmičenja sa 399 učesnika da bi 2019. godine mogli sa ponosom da kažemo da je na trinaest takmičenja učestvovalo preko 1.700 studenata, da je odigrano preko 150 ligaških utakmica (SLCG u futsalu, košarci, odbojci, košarci 3x3, mini fudbalu, rukometu)  i da smo organizovali šest nacionalnih šampionata. Bez jasne podrške države Crne Gore, prije svega Uprave za mlade i sport, studentski sport ne bi bio ono što je danas.
 
Studentska liga Crne Gore u košarci za sezonu 2020/2021. brojala je ukupno 16 ekipa. Nakon tri mjeseca takmičenja, veoma uzbudljivog Play off-a , došli smo do samog završetka – finala Studentske lige Crne Gore u košarci za ovu sezonu.
 
Pored masovnosti, Studentska liga Crne Gore u košarci je veoma kvalitetno takmičenje i uvijek za titulu najboljeg ravnopravno konkuriše sedam–osam ekipa, među kojima možete naći igrače I i II Crnogorske košarkaške lige.
 
Finalna utakmica održaće se u srijedu, 31. marta 2021. godine, u 17.30h, između ekipa Mašinskog fakulteta i PMF-a, u sali Sportsko-kulturnog centra Univerziteta Crne Gore. Na žalost, zbog mjera usljed pandemije COVID-19, utakmice će biti organizvane bez publike, samo uz prisustvo gostiju koji će učestvovati u svečanom protokolu uručenja medalja.
 
PROGRAM
 
Srijeda, 31. mart 2021. Sportsko-kulturni centar UCG
 
15:30h
Građevinski fakultet - ETF
Utakmica za III mjesto
17:30h
Mašinski fakultet - PMF
finale
19:15h
Svečano uručenje priznanja
 
 
 
Protokol uručenja pehara i medalja biće definisan u skladu sa odredbama povodom COVID 19 uz obavezno pridržavanje mjera prevencije, distance od dva metra i nošenja maski.
 
 
 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.