Drvo masline u kampusu zasađeno u znak obilježavanja Dana Palestine




Nedavno osnovano društvo crnogorsko-palestinskog prijateljstva je juče, 30. marta 2021. godine, na Dan zemlje Palestine, zasadilo dvije masline – jednu ispred Rektorata Univerziteta Crne Gore u Podgorici, a drugu u centralnom parku u Tuzima.

Dan zemlje Palestine koji se obelježava 30. marta je datum kada su 1976. godine izraelske vlasti oduzele 210 hiljada ari zemlje od Palestinaca, a demonstracije koje su uslijedile tim povodom ugušene su silom i tom prilikom je poginulo šest mladih Palestinaca.

Prije simboličnog sađenje masline u dvorištu Rektorata, ambasador Rabi Alhantouli je održao predavanje na Univerzitetu Crne Gore studentima Fakulteta političkih nauka o navedenom događaju, poslije čega su se studenti pridružili akciji.

Akciji sađenja masline u centralnom parku  u Tuzima, pored ambasadora Rabija prisustvovao je i dio rukovodstva te opštine.

Maslina kao drvo mira je jedan od simbola i Palestine i Crne Gore, i nalazi se na zvaničnom pečatu Društva crnogorsko-palestinskog prijateljstva.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.