e-VIVA projekat: Druga generacija studenata prolazi kroz obuku za bolje prilagođavanje poslovnom okruženju




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

ImageDruga generacija studenata otpočela je obuku u okviru Erasmus +  projekta za jačanje društvenih i ličnih kompetencija kao što su kreativnost, komunikativnost i timski rad koje poslodavci sve više traže tokom zapošljavanja.

Riječ je o projektu koji je već edukovao prvu generaciju od 14 studenata, a koji se realizuje pod nazivom Jačanje i provjera servisno orjentisanih kompetencija u raznolikim okruženjima učenja na univerzitetima Zapadnog Balkana (e -VIVA) 

Projektom je predviđena dvosedmična obuka 10 studenata Univerziteta Crne Gore, uglavnom sa Mašinskog fakulteta, na Univerzitetu u Skoplju na temu razvoja socijalnih, personalnih i organizacionih kompetencija značajnih za rad u poslovnom okruženju.

Studenti Univerziteta Crne Gore su u prilici da kroz e-VIVA projekat steknu ove kompetencije i dobiju međunarodno priznate sertifikate. E-Viva projekat promoviše “blended learning” bazirano ne samo na F2F (face to face) učenju već i na web-orjentisanom učenju kao i učenju kroz praksu i stažiranje u izabranim poslovnim okruženjima.

Kroz E-VIVA projekt se razvijaju inovativni trening moduli orjentisani na razvoj društvenih, ličnih i socijalnih kompetencija koji se u odredjenoj mjeri integrišu u postojeće nastavne planove i programe.  E-VIVA partneri iz EU zemalja pružaju podršku u razvoju ovih modula učenja i razvoju kompetencija kod studenata.

 

Medijske objave:

https://www.cdm.me/drustvo/e-viva-projekat-druga-generacija-studenata-prolazi-kroz-obuku-za-bolje-prilagodavanje-poslovnom-okruzenju/

https://www.portalanalitika.me/clanak/e-viva-projekat-druga-generacija-studenata-prolazi-kroz-obuku-za-bolje-prilagodavanje-poslovnom-okruzenju

https://www.aktuelno.me/crna-gora/e-viva-projekat-druga-generacija-studenata-prolazi-kroz-obuku-za-bolje-prilagodjavanje-poslovnom-okruzenju/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.