ERASMUS + KNOWHUB projekat: Još jedno čvorište preduzetničkih ideja studenata




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Međunarodni projekat KnowHub, čija je realizacija u toku,  još jedno je čvorište preduzetničkih ideja studenata na Univerzitetu Crne Gore. Projekat pruža podršku i infrastrukturu studentima za komercijalizaciju inovativnih ideja i pokretanje sopstvenog biznisa, ali i akademskom osoblju za komercijalizaciju rezultata primijenjenih istraživanja. Sa druge strane, podržaće održivost i unapređenje poslovanja  proizvodnih preduzeća kojima nedostaje znanje i infrastruktura za inovativni razvoj proizvoda.

Tokom projekta će se uspostaviti saradnja, između Univerziteta Crne Gore i tri proizvodna preduzeća iz Crne Gore. Akademsko osoblje i studenti Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore radiće na konkretnim inovativnim rešenjima koji će biti valorizovani od strane preduzeća.

Za realizaciju projekata koristiće se oprema za brzu izradu prototipova. Projektom je predviđeno i inoviranje izabranih ECTS kataloga studijskog programa Mašinstvo u skladu sa zahtjevima privrede, a u cilju obezbjeđenja aktuelnosti studijskog programa i održive saradnje između Univerziteta Crne Gore, a i privrede.

U realizaciji projekta, koji je dio Erasmus + programa, uključeni su predstavnici Mašinskog fakulteta i predstavnici Rektorata Univerziteta Crne Gore. Univerzitet Crne Gore realizuje ovaj projekat sa univerzitetima iz Austrije, Španije, Finske, Albanije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Detaljnije informacije o projektu se mogu naći na sajtu: https://knowhub.eu/

 

Medijske objave:

https://gradski.me/2021/05/24/erasmus-knowhub-projekat-jos-jedno-cvoriste-preduzetnickih-ideja-studenata/

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.