Dodatni „korona“ ispitni rok produžen u periodu od 12. do 22. jula




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na sjednici Senata kojom je predsjedavao v.f. rektora prof. dr Vladimir Božović, usvojen je izmijenjen Akademski kalendar za studijsku 2020/21. kojim se dodatni „korona“  ispitni rok produžava i predviđen je za period od 12. do 22. jula.

Na istoj sjednici donijete su odluke o izboru u akademsko zvanje 20 kandidata (po biltenima UCG br. 525, 526, 527 i 529), dok su dva kandidata reizabrana. Članovi Senata razmatrali su referate za izbor u akademska zvanja na deset organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore i to na: Fakultetu likovnih umjetnosti, Medicinskom fakultetu, Filozofskom fakultetu, Filološkom fakultetu, Ekonomskom fakultetu, Mašinskom fakultetu, Fakultetu dramskih umjetnosti, Građevinskom fakultetu, Metalurško-tehnološkom fakultetu i Muzičkoj akademiji.

Na istoj sjednici, usvojeni su i prijedlozi o imenovanju recenzentskih komisija za razmatranje konkursnog materijala i pisanje izvještaja za oblasti: Menadžment i marketing i Kvantitativna ekonomija na Ekonomskom fakultetu; Montenegristika-Crnogorska i južnoslovenske književnosti i Opšta književnost i teorija književnosti na Filološkom fakultetu; Organska hemija i biohemija na Prirodno-matematičkom fakultetu; Elektroenergetski sistemi i Računarstvo na Elektrotehničkom fakultetu; Biohemija biljaka, Biohemija životinja i Fiziologija biljaka na Biotehničkom fakultetu: Fizička hemija na Metalurško-tehnološkom fakultetu i Urbanističko planiranje i projektovanje i Arhitektonsko projektovanje na Arhitektonskom fakultetu.

Dalje, imenovana je i Komisija za praćenje inauguracionog predavanja kandidata po Biltenu UCG br. 530 i 533, za oblast Industrijski inženjering na Mašinskom fakultetu.

Kada je riječ o u realizaciji postupka za sticanje akademskog naziva doktor nauka, razmotreni su prijedlozi organizacionih jedinica za 17 kandidata, nakon čega su donijete odluke: o imenovanju mentora, ocjeni podobnosti doktorske teze i kandidata, imenovanju komisija, ispunjenosti uslova i izvještajima komisije za ocjenu doktorske disertacije.

Članovi Senata usvojili su prijedloge organizacionih jedinica po Internom oglasu za studijsku 2021/22. godinu od 01.06.2021. Takođe, Senat je usvojio i Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o formiranju Komisije za sprovođenje postupka izbora jednog predstavnika akademskog osoblja sa akademskim zvanjem iz oblasti društvenih nauka, kao i Prijedlog Odluke o pokretanju postupka za izbor jednog predstavnika akademskog osoblja sa akademskim zvanjem iz oblasti društvenih nauka na upražnjeno mjesto u V sazivu UO UCG.

 

Medijske objave:

https://fosmedia.me/infos/drustvo/dodatni-korona-ispitni-rok-produzen-u-periodu-od-12-do-22-jula

https://www.in4s.net/dodatni-korona-ispitni-rok-produzen-u-periodu-od-12-do-22-jula/

https://www.cdm.me/drustvo/dodatni-korona-ispitni-rok-produzen-u-periodu-od-12-do-22-jula/

https://www.aktuelno.me/crna-gora/dodatni-korona-ispitni-rok-produzen-u-periodu-od-12-do-22-jula/

https://volimpodgoricu.me/najcitanije/dodatni-korona-ispitni-rok-produzen-u-periodu-od-12-do-22-jula

https://mnemagazin.me/2021/06/24/ucg-produzen-dodatni-korona-ispitni-rok/

https://www.portalanalitika.me/clanak/ucg-korona-ispitni-rok-predviden-za-period-od-12-do-22-jula

https://kodex.me/clanak/235816/dodatni-korona-ispitni-rok-produzen-u-periodu-od-12-do-22-jula

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.