Prvi studentski filmski festival održan u tri grada




Prvi studentski filmski festival održan u tri grada

Prvi studentski filmski festival u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore održan je u tri grada. Filmovi su prikazani u Podgorici, Cetinju, Nikšiću. Festival je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore, kao i ostalih sponzora Industrije piva i sokova Trebjesa Nikšić, Aqua biance i Turističke organizacije Cetinje.

Luft film festival počeo je sa prikazivanjem filma “Palm Springs” 28. juna u kampusu Univerziteta Crne Gore, da bi se kasnije preselio na Cetinje 30. juna gdje su prikazivani kratrometražni film “Žmurke u boji” reditelja Miša Martinovića i dugometražni film “Dohvati nebo” režisera Milutina Darića Dake. Filmovi su prikazani na jednoj od naljepših lokacija na Cetinju- ljetnjoj pozornici. Luft film festival je zatvoren prikazivanjem poljskog filma Pavela Pavlikovskog pod nazivom “Cold war”u dvorištu Filozofskog i Filološkog fakulteta.

Na Luft film festivalu prisustvovao je veliki broj posjetilaca. Veliku zahvalnost dugujemo Filmskom centru Crne Gore njihovoj upravi i stručnom timu. Studentski parlament UCG će u narednom periodu nastaviti sa organizacijom kulturnih događaja za naše studente. Nakon dugog perioda pauze zbog korona virusa, ovo je bila sjajna prilika da zaključimo kraj ljetnjeg semestra uz jedno nezaboravno druženje.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.