Rektorat

Razmatrano unapređenje saradnje na polju nauke i obrazovanja sa univerzitetima Poljske
Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović sastao se sa ambasadorom Republike Poljske u Crnoj Gori NJ.E. Arturom Dmočovskim (Artur Dmochowski) sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje sa poljskim visokoškolskim i naučnim institucijama, na polju obrazovanja, naučnoistraživačkog rada i zajedničkih projekata.

Na sastanku je učestvovala i prorektorica za nauku Univerziteta Crne Gore prof. dr Irena Orović.

Rektor Božović je ukazao da je saradnja Univerziteta Crne Gore sa poljskim univerzitetima veoma intenzivna i da već ima izvjesnu tradiciju, naročito kroz Erasmus programe mobilnosti, razmjenu nastavnog osoblja i studenata, učešće u zajedničkim naučnim i istraživačkim projektima, razmjeni iskustava u nastavnom procesu i naučnom radu.

On je iskazao posebno zadovoljstvo zbog ove saradnje, imajući u vidu da je Poljska zemlja sa prestižnim univerzitetima u Evropi, među kojima su neki i na listi najstarijih univerziteta.

Na sastanku, ambasador Dmočovski i rektor Božović su se saglasili da postoje dodatne mogućnosti za  tješnju međuuniverzitetsku saradnju i otvaranje prostora za zajedničke aktivnosti, potogovo na polju strateškog utemeljavanja puta saradnje u oblasti nauke.

Ambasador Dmočovski je najavio i potencijalne tribine na Univerzitetu Crne Gore sa znamenitim javnim ličnostima kao predavačima iz Poljske, u narednom periodu.

 

Medijske objave:

http://crnogorskiportal.me/sadrzaj/6162

https://www.portalanalitika.me/clanak/bozovic-dmocovski-razmatrano-unapredenje-saradnje-na-polju-nauke-i-obrazovanja

https://www.in4s.net/rektor-univerziteta-crne-gore-sastao-se-sa-ambasadorom-republike-poljske-razmatrano-unapredjenje-saradnje-na-polju-nauke-i-obrazovanja/

https://makanje.me/clanak/8748

 

 

 

 

 

Dokumenti

Broj posjeta : 80

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.