Konferencija "Budi superžena STEM-a" u Rektoratu 29. oktobra




Konferencija "Budi superžena STEM-a" u Rektoratu 29. oktobra

 

Studentska organizacija BEST poziva sve zainteresovane studente da učestvuju na konferenciji koja okuplja superžene iz polja nauke, tehnologije, inženjerstva, matematike, 29. oktobra, od 15 do 18 časova u Plavoj sali Rektorata.

Broj prijava je ograničen, a svoju prijavu možete popuniti na linku:
https://docs.google.com/forms/d/13NJ9Msl74sDZdzWS9pDIuJoSDIGrHDHuuBN5_Xhh_lY/edit?ts=61742921

Za više informacija o samom događaju, predavačima i temama kojima će se pričati u toku konferencije, kao i o organizaciji BEST Podgorica, posjetite sajt best.ac.me i Instagram stranicu @best_podgorica.

Konfrenecija je dio projekta ‘’Budi superžena STEM-a’’, koji organizacija BEST realizuje, u saradnji sa Fondom za aktivno građanstvo, čije je održavanje planirano od 24. oktobra do 29. oktobra.

Ovaj projekat za cilj ima inkluziju i ohrabrivanje mladih žena na obrazovanje i građenje karijere u oblastima nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike, u kompanijama koje se bave ovim oblastima, kao i na tehničkim fakultetima.

Događaj će imati dva glavna segmenta i to radionice i konferencije. 

Radionica je namijenjena srednjoškolkama, koje će se organizovati u samim školama (radionice u srednjim školama su u toku)

Konferencija je namijenjena srednjoškolkama, studentkinjama i mladim osobama koje svoje obrazovanje ili karijeru žele da grade ili nastave u polju nauke, matematike, tehnologije ili inženjerstva. Svi učesnici konferencije imaće priliku da kao predavače slušaju žene, uspješne preduzetnice, predstavnice kompanija, naučnice i profesorice, koje će im kroz kratka predavanja ili obraćanja prenijeti svoja znanja, iskustva i savjete vezane za obrazovanje i rad u ovim poljima. 

BEST Podgorica (Board of European Students of Technology) je neprofitna, evropska, apolitična studentska organizacija koja povezuje 93 univerziteta, kompanije i studente tehničkih fakulteta u Evropi. Pruža brojne prilike za neformalnu edukaciju i karijernu podršku budućim inženjerima kroz inženjerska takmičenja, akademske kurseve, kulturno-edukativne razmjene, radionice, seminare i treninge.

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.