Plaćene prakse i doktorske studije za studente STEM fakulteta - onlajn vebinar 15. decembra 




Plaćene prakse i doktorske studije za studente STEM fakulteta - onlajn vebinar 15. decembra 

Institut-Centar izvrsnosti za istraživanja i inovacije (ICIII), organizuje online predavanje o plaćenoj praksi i doktorskim studijama u CERN-u, u saradnji sa učesnikom i korisnikom datog programa, i predavačem datog vebinara doktorantkinjom Milenom  Vujanović.

Predavanje će se održati putem zoom platforme 15.12.2021 od 14-15:00 časova, za koje je pristupni link:

https://zoom.us/j/97083651344?pwd=dVBZMHZvZ2hKNTJiczVNL01HRHp1QT09 

Cilj predavanja, u trajanju od 40 minuta, jeste povećanje učešća studenata Univerziteta Crne Gore u pozivima CERN-a i time sticanja profesionalnog iskustva, praćeno odličnim uslovima za sticanje dodatnog znanja i vještina.

Tokom 40 minuta predavanja prisutni će se upoznati sa svim pozicijama u CERN-u na koje mogu aplicirati, kao i dobiti praktične savjete u vezi sa prijavama, zatim kako napisati CV i motivaciono pismo.

Zainteresovani studenti i istraživači će dobiti potrebne informacije o procesu i zahtjevima aplikacije za najprestižniju stipendiju koju dodeljuje Evropska Komisija - Marija Kiri nagradu za mlade istraživače. Nakon predavanja, prisutni će imati priliku da postave pitanja i, ukoliko smatraju važnim, dobiju komentare na svoje CV-je i motivaciona pisma.

Svi registrovani učesnici  će nakon predavanja dobiti dokument koji sadrži dodatne informacije i resurse koji mogu pomoći tokom prijave.

 

Milena Vujanović je istraživač u oblasti antimaterije, naučni govornik i demonstrator. Završila je osnovne studije Fizike na PMF-u u Podgorici, tokom kojih je bila prva generacija studenata koja je pohađala ljetnju praksu u CERN-u. Tokom ljetnje prakse, Milena je pozvana da se vrati u CERN i radi na AEGIS eksperimentu. Ona je do sada imala četiri pozicije u CERN-u, gde je između ostalog sa 24. godine postala odgovorna za jedan od glavnih djelova eksperimenta. Kao dobitnik Marija Kiri nagrade za mlade istraživače otišla je da radi na projektu antimaterije na Univerzitetu u Liverpulu, gdje će odbraniti svoju doktorsku tezu 2022. godine. U svoje slobodno vreme, ona se bavi promocijom nauke i pomaže studentima da apliciraju za razne pozicije u CERN-u, ali i drugim velikim institucijama kao što su NASA i ESA.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.