Intenziviranje saradnje Univerziteta Crne Gore i Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće bazirano na evropskim visokoškolskim standardima




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Delegacija Univerziteta Crne Gore na čelu sa rektorom prof. dr Vladimirom Božovićem danas je, u Rektoratu UCG, ugostila rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) prof. dr Milana Kulića, rektora Univerziteta u Prištini prof. dr Zdravka Vitoševića  i prorektoricu za nauku, razvoj i istraživanje UIS prof. dr Jelenu Krunić. Povod sastanka bilo je snaženje saradnje UCG i UIS.

Intenziviranje saradnje ove dvije visokoobrazovne institucije koje njeguju dugogodišnju saradnju, čine mogućnosti unapređenja saradnje u pogledu zajedničkog djelovanja u načnoistraživačkim projektima i razmjeni informacija, kao i pronalazak karakterističnih oblika istraživanja i  izgradnje strateške saradnje, zaključak je današnjeg sastanka.

Rektor Božović iskazao je čast zbog posjete rektora Vitoševića, kao i ugledne delegacije Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa kojim je u junu ove godine obnovljen četvorogodišnji Sporazum o saradnji utemeljen na akademskoj saradnji u oblasti obrazovanja, naučnoistraživačkog rada i drugim oblastima od zajedničkog interesa u skladu sa Bolonjskom deklaracijom i evropskim visokoškolskim standardima.

Rektor Kulić kazao je da uviđa veliki značaj dobre i akademske saradnje UIS i UCG, te da pored dobro razvijene veze koja formalno datira od 2011. godine, vidi prostora da se saradnja podigne na još veći nivo, jer UCG, kako je naveo, predstavlja veoma važnog partnera, u svakoj oblasti visokog obrazovanja.

Prorektori UCG predstavili su univerzitetske jedinice, naučnoistraživački rad na Univerzitetu koji je fokusiran na organizacionim jedinicama, oblasti međunarodne bilateralne i naučne saradnje, polje nastave, dok je prorektorica UIS predstavila sve karakteristike nauke i istraživanja na UIS, na osnovu kojih bi se u budućnosti mogle naći oblasti od interesa za oba univerziteta.

Sastanak je završen izraženom obostranom otvorenošću za ostvarivanje intenzivnije saradnje u oblasti visokog obrazovanja.

Na istom sastanku, danas su, u Rektoratu UCG, rektor Univerziteta u Prištini prof. dr Zdravko Vitošević i rektor Univerziteta u  Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić potpisali Sporazum o saradnji.

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/ucg-intenziviranje-saradnje-sa-univerzitetom-iz-sarajeva-bice-bazirano-na-evropskim-visokoskolskim-standardima

https://fosmedia.me/infos/drustvo/intenziviranje-saradnje-univerziteta-cg-i-univerziteta-istocno-sarajevo-bice-bazirano-na-evropskim-visokoskolskim-standardima

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.