Prorektor Mićanović najavljuje vakcinalne punktove na fakultetima




Prorektor Mićanović najavljuje vakcinalne punktove na fakultetima

Prorektor Univerziteta Crne Gore (UCG) prof. dr Veselin Mićanović kazao je za “Dan” da preko 50 odsto studenata nije vakcinisano protiv virusa korone, dok je situacija među profesorima znatno povoljnija. On je najavio organizovanje vakcinacije na fakultetima. Prorektor je saopštio da će predavanja u ljetnjem semestru u većini slučajeva biti organizovana neposredno, a postoji mogućnost da se drži i onlajn nastava.

- Što se tiče mlađe populacije studenata na UCG mislim da imamo manji broj vakcinisanih. To pokazuje i statistika. Prema našim nezvaničnim podacima vakcinisalo se manje od 50 odsto studenta. Taj broj je znatno veći među predavačima od kojih su mnogi primili i treću dozu. Omikron soj je učinio svoje i prema mojim saznanjim dosta studenata je prošlo proces zaraze. Imali smo i jedan broj profesora koji su preležali infekciju. Imaćemo jedan dodatni kovid rok za studente koji zbog pandemije nisu mogli izaći na ispit.

Nastava je planirana u prvoj polovini februara, a očekujemo da će čitav taj proces biti organizovan dominantno kroz neposredna predavanja uz mogućnost kombinovanja sa onlajn časovima. Ne očekujemo da će se situacija sa virusom pretjerano pogoršati. Kako vidimo, u zdravstvenim ustanovama je manji broj hospitalizovanih, novi omikron soj daje dosta lakše simptome. Mogu naglasiti da smo imali kontakte sa Ministarstvom zdravlja i da se radi na promociji vakcinacije među studentskom populacijom i nastavnim kadrom. U planu je i da na fakultetima organizujemo vakcinaciju za sve zainteresovane, ističe Mićanović.

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.