Reagovanje na medijske izvještaje povodom kašnjenja UCG u dostavljanju izvještaja DRI




Reagovanje na medijske izvještaje povodom kašnjenja UCG u dostavljanju izvještaja DRI

Povodom medijskih izvještaja u vezi sa kašnjenjem dostavljanja izvještaja Državnoj revizorskoj instituciji (DRI), dužni smo informisati javnost da Univerzitet Crne Gore ni u jednom segmentu svog rada nipošto ne “ignoriše” državne  organe. Naprotiv, UCG odgovorno prilazi svim obavezama i instrukcijama koje su upućene od strane nadležnih institucija.

U konkretnom slučaju, UCG je sa dužnom pažnjom pristupio ispunjavanju svih instrukcija koje su date od strane DRI, pri čemu je došlo do kašnjenja u slanju izvještaja o tim preporukama iz objektivnih razloga.

Naime, razlog za kašnjenje u slanju izvještaja od par dana je objektivne prirode, jer je u prethodnom periodu priličan broj zaposlenih u službama Rektorata bio na dužem liječenju od korona virusa i njegovih posledica. Time je ukupan proces rada značajno otežan, usporen. Ipak, na račun dodatnog angažmana svih zaposlenih u administraciji, svi izvještaji su u međuvremenu uredno predati.

Dakle, u pozadini navedenog kašnjenja je objektivna okolnost, posledica kompleksne epidemiološke situacije, a nikako neki drugi motiv.

 

Komunikacijski i PR Centar Univerziteta Crne Gore 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.