Javni poziv za prikupljanje ponuda (tender) za davanje u zakup nepokretnosti




Javni poziv za prikupljanje ponuda (tender) za davanje u zakup nepokretnosti

UNIVERZITET CRNE GORE OBJAVLJUJE

JAVNI POZIV br. 01/22

ZA PRIKUPLJANJE PONUDA (TENDER) ZA DAVANJE U ZAKUP NEPOKRETNOSTI – POSLOVNIH PROSTORIJA U ZGRADI TEHNIČKIH FAKULTETA UNIVERZITETA CRNE GORE

 

PREDMET JAVNOG POZIVA:

 

Predmet Javnog poziva je prikupljanje ponuda za davanje u zakup nepokretnosti, i to:

PARTIJA 1: Prostor površine 31,28 m2, evidentiran u Listu nepokretnosti 974, KO Podgorica I, na dijelu katastarske parcele br.1372/6, , broj zgrade 1- prizemlje zgrade Tehničkih fakulteta (koji prostor predstavlja dio PD 2, čija ukupna površina iznosi 7138 m2);

PARTIJA 2: Prostor površine 11,74 m2, evidentiran u Listu nepokretnosti 974, KO Podgorica I, na dijelu katastarske parcele br.1372/6 broj zgrade 1- prizemlje zgrade Tehničkih fakulteta (koji prostor predstavlja dio PD 2, čija ukupna površina iznosi 7138 m2);

POČETNA CIJENA ZAKUPA PROSTORA:

Minimalni (početni) iznos zakupnine, na mjesečnom nivou za prostor iz PARTIJE 1 utvrđen je u iznosu od 823,21 eura, sa PDV-om,

Minimalni početni iznos zakupnine za prostor iz  PARTIJE 2, utvrđen je u iznosu 308,97 euro sa PDV-om.

Plaćanje zakupnine se vrši na mjesečnom nivou, u rokovima koji se utvrđuju ugovorom o zakupu.

ROK ZAKUPA:

Prostori koji su predmet Javnog poziva daju se u zakup u viđenom stanju, na period od jedne godine, uz mogućnost produženja, u skladu sa zakonom.

USLOV ZAKUPA:

Predmetne prostorije daju se u zakup za obavljanje djelatnosti -bankarskih usluga, poštanskih usluga i usluga naplatnih punktova.

NAČIN, MJESTO I VRIJEME PODNOŠENJA PONUDE:

Javni poziv je otvoren od dana objavljivanja u dnevnom štampanom mediju koji se distribuira na cijeloj teritoriji Crne Gore i na internet stranici Univerziteta Crne Gore www.ucg.ac.me, zaključno sa 10. februarom 2022 godine, do 14,00 časova.

Ponude se dostavljaju neposrednom predajom u zatvorenoj koverti, sa naznakom „Za Javni poziv broj 01/22 godine, PARTIJA _– NE OTVARAJ PRIJE JAVNOG OTVARANJA PONUDA”, na adresu: Rektorat Univerziteta Crne Gore, Podgorica Cetinjska broj 2, kancelarija arhive, svakog radnog dana od 10,00 do 14,00 časova, zaključno sa  10. februarom  2022. godine, do 14,00 časova, UZ OBAVEZU TAČNE NAZNAKE NA KOJU PARTIJU SE PONUDA ODNOSI.

Učesnici Javnog poziva su dužni da dostave ponudu sa ponuđenim iznosom mjesečne zakupnine  iskazane u eurima

OBAVEZA UČESNIKA DA UPLATI IZNOS DEPOZITA:

Učesnici Javnog poziva su dužni da u postupku Javnog poziva uplate depozit u iznosu od 10% od vrijednosti ponude za prostore koje su predmet Javnog poziva , na žiro račun Univerziteta Crne Gore,  kod Crnogorske komercijalne banke A.D. Podgorica, br. 510-10115-56, sa naznakom „Učešće na Javnom pozivu broj 01/22 Partija _ “ i da dokaz o uplaćenom depozitu podnesu zajedno sa ponudom u zatvorenoj koverti. Troškove prenosa depozita snosi ponuđač.

Univerzitet Crne Gore će vratiti ponuđačima depozite u roku od 15 dana od donošenja odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača, osim najpovoljnijem ponuđaču kome se uplaćeni depozit uračunava u zakupninu. Ukoliko ponuđač čija je ponuda prihvaćena ne potpiše ugovor u utvrđenom roku ili ne izvrši uplatu ponuđenog iznosa zakupnine u ugovorenom roku, gubi pravo na povraćaj depozita.

MJESTO I VRIJEME OTVARANJA PONUDA:

Javno otvaranje ponuda, kome mogu da prisustvuju podnosioci ponuda, njihovi zastupnici ili punomoćnici, po priloženom punomoćju biće održano 10. februara 2022. godine, u 14,30 časova, u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, Podgorica, Cetinjska broj 2, sala br. 39d.

Podnesene ponude se ne mogu mijenjati niti dopunjavati.

Ponude se mogu povući najkasnije tri dana prije isteka roka Javnog poziva, davanjem pisane izjave ili dostavljanjem pisanog obavještenja o povlačenju ponude.

 

OBAVEZA UČESNIKA DA DOSTAVI PODATKE:

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju pravna lica registrovana za obavljanje djelatnosti za koje se prostori daju u zakup.

Učesnici Javnog poziva su dužni da pored ponude dostave:

  • naziv i adresu sjedišta privrednog društva;
  • potvrdu o registraciji iz Centralnog registra privrednih subjekata za domaća, odnosno dokaz o registraciji nadležnog organa matične države stranog ponuđača za strana lica;
  • rješenje o PIB-u pravnog lica;
  • rješenje o registraciji PDV-a;
  • ovlašćenje za zastupanje ponuđača;
  • ponuđeni iznos zakupnine izražen u eurima;
  • dokaz o izvršenoj uplati depozita u visini od 10% od vrijednosti ponude.

Dokazi moraju biti dostavljeni u originalu ili ovjerenoj kopiji, ne stariji od šest mjeseci i to na jeziku koji je u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.

Ponude koje su primljene nakon isteka roka utvrđenog u Javnom pozivu, ponude koje ne sadrže iznos zakupnine ili sadrže iznos zakupnine koji je niži od početnog, kao i ponude ponuđača koji nijesu uplatili depozite, smatraju se nevažećim i neće se razmatrati.

DRUGI USLOVI:

Ponuđač može izvršiti obilazak predmetnih prostorija, uvidom na licu mjesta, za vrijeme za koje je otvoren Javni poziv, i to radnim danima (ponedjeljak-petak), u terminu od 12 do 14 časova, kontakt telefon: 067874400.

Nepotpune, neblagovremene, kao i prijave koje nisu pripremljene u skladu sa uslovima Javnog poziva neće se razmatrati, koje okolnosti Komisija zapisnički konstatuje.

Najpovoljnijom ponudom smatra se ponuda kojom se nudi najviši iznos mjesečne zakupnine, izražene u eurima, koja ne može biti manja od početne cijene.

Rangiranje ponuda vrši se na osnovu visine iznosa mjesečne zakupnine, izražene u eurima, koja ne može biti manja od početne.

Komisija vrši rangiranje ponuda za koje ocijeni da su formalno ispravne i finansijski i ukupno prihvatljive i utvrđuje rang listu.

Komisija je dužna da u roku od 5 dana od dana otvaranja ponuda sačini odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

O rezultatima sprovedenog postupka Komisija za pripremu i sprovođenje postupka davanja u zakup nepokretnosti će obavijestiti ponuđače u roku od 5 dana od dana donošenja odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Svaki učesnik u postupku ima pravo prigovora na odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača Komisiji u roku od 5 dana od dana dobijanja obavještenja o rezultatima Javnog poziva.

 Komisija je dužna da odluči po prigovoru u roku od 5 dana od dana podnošenja prigovora.

 Odluka Komisije po prigovoru je konačna.

Sa najpovoljnjim ponuđačem zaključuje se ugovor o zakupu. Ukoliko se sa ponuđačem koji je rangiran na prvom mjestu ne potpiše ugovor o zakupu, na zaključenje ugovora poziva se podnosilac drugorangirane ponude, odnosno naredni ponuđač/i sa utvrđene tender liste..

 Sa najpovoljnijim ponuđačem biće zaključen ugovor o zakupu poslovnog prostora.

 Komisija će da proglasi javni poziv neuspjelim u slučaju da se na javni poziv ne prijavi nijedan ponuđač.

 Zakupac nema pravo da prostor koji je predmet javnog poziva dâ u podzakup.

Tenderska pravila objavljena su na internet stranici Univerziteta Crne Gore, uz Javni poziv.

TENDERSKA PRAVILA

PO JAVNOM POZIVU UNIVERZITETA CRNE GORE

01/2022

 

1.Tendersko davanje u zakup prostorija organizuje i sprovodi tenderska komisija, imenovana Odlukom, br. 01-01 od 10.01.2022. godine.

Tenderska komisija može da odlučuje ako sjednici prisustvuje više od polovine članova.

Tenderska komisija donosi odluku većinom glasova od ukupnog broja članova.

2.Pravo učešća na Javnom pozivu imaju pravna lica registrovana za obavljanje djelatnosti za koje se prostorije daju u zakup 

3.Rangiranje i ocjena ponuda vrši se na osnovu kriterijuma: ponuđeni iznos  zakupnine 

Minimalni (početni) iznos zakupnine, na mjesečnom nivou za prostor iz PARTIJE 1 utvrđen je u iznosu od 823,21 eura, sa PDV-om,

Minimalni početni iznos zakupnine za prostor iz  PARTIJE 2, utvrđen je u iznosu 308,97 euro sa PDV-om.

Plaćanje zakupnine se vrši na mjesečnom nivou, u rokovima koji se utvrđuju ugovorom o zakupu.

Ocjena ponude se vrši neposredno na sastanku tenderske komisije, a na osnovu bodovnog sistema zasnovanog na kriterijumima utvrđenim u tenderskim pravilima, i to:

Kriterijum ponuđeni iznos zakupnine .............. 100 bodova.

Najviši ponuđeni iznos zakupnine vrednuje se sa maksimalnim brojem bodova, a bodovanje ostalih ponuda određuje se proporcionalno u odnosu na najviši ponuđeni iznos zakupnine.

4.Ponudom se nudi iznos zakupnine za predmet tendera.

Podnesene ponude se ne mogu mijenjati niti dopunjavati.

Ponude se mogu povući u roku od tri dana prije isteka roka tendera.

Podnosioci ponude uplaćuju depozit za učešće na tenderu, u visini od 10% od vrijednosti ponude i dokaz o uplati dostavljaju uz ponudu, kao obavezni dio ponude.

5.Otvaranju ponuda mogu da prisustvuju podnosioci ponuda, njihovi zastupnici ili punomoćnici, po priloženom punomoćju.

Tenderska komisija otvara ponude i utvrđuje njihovu formalnu ispravnost.

6.Ponude za koje se ustanovi da nijesu blagovremeno  primljene ili formalno ispravne, smatraju se nevažećim.

7.Tenderska komisija vrši rangiranje ponuda za koje ocijeni da su formalno ispravne i finansijski i ukupno prihvatljive i utvrđuje rang listu.

8.Rok za donošenje odluke tenderske komisije je pet dana od dana otvaranja ponuda.

9.Učesnici na tenderu imaju pravo prigovora na odluku tenderskoj komisiji u roku od pet dana od dana dobijanja obavještenja o rezultatima tendera. Odluka tenderske komisije po prigovoru je konačna.

10.Tenderska komisija će tender proglasiti neuspjelim ukoliko rangirani ponuđači odbiju da potpišu ugovor o zakupu u ostavljenom roku.

Tenderska komisija proglasiće tender neuspjelim i u slučaju da se na tender ne prijavi nijedan ponuđač.

11.Sa najpovoljnjim ponuđačem zaključuje se ugovor o zakupu. Ukoliko se sa ponuđačem koji je rangiran na prvom mjestu ne potpiše ugovor o zakupu, na zaključenje ugovora poziva se podnosilac drugorangirane ponude, odnosno naredni ponuđač/i sa utvrđene tender liste.

 

 

 

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.