Počela obuka studenata kroz e -VIVA projekat




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Obuka studenata partnerskih univerziteta Zapadnog Balkana, u okviru Erasmus + e-VIVA projekta, u kojem učestvuje i Univerzitet Crne Gore,  počela je danas u Univerziteskom sportsko-kulturnom centru i trajaće do 18. marta 2022. godine.    

Obuka je namijenjena studentima Mašinskog fakulteta - Univerziteta u Sarajevu, Sarajevske škole za nauku i tehnologiju i Univerziteta u Novom Sadu.

Cilj ove obuke je sticanje  servisno orjentisanih kompetencija u postojećim internet okruženjima za učenje kao i pristupima i instrumentima za validaciju ishoda učenja. Obuku će realizovati EU partneri na projektu. Projektom su predviđene tri dvosedmične obuke za ukupno 90 studenata, koje će se održavati u Podgorici, Prištini i Skoplju.

Kroz e-VIVA projekt se razvijaju inovativni trening moduli orjentisani na razvoj društvenih, ličnih i socijalnih kompetencija koji se u određenoj mjeri integrišu u postojeće nastavne planove i programe.  E-VIVA partneri iz EU zemalja pružaju podršku u razvoju ovih modula učenja i razvoju kompetencija kod studenata.

Konzorcijum e-VIVA projekta ima 16 partnera iz zemalja Zapadnog Balkana i drugih zemalja EU poput Njemačke, Austrije i Portugala.

Projekat e-VIVA, čiji je puni naziv "Jačanje i provjera kompetencija vezanih za posao u raznolikim okruženjima učenja na univerzitetima Zapadnog Balkana" (Enhancing and Validating service related competences in Versatile learning environments in Western Balkan Universities), promoviše blended learning ili kombinovano učenje. Ono se bazira ne samo na face to face ili licem u lice učenju već i na veb-orjentisanom učenju kao i učenju kroz praksu i stažiranje u izabranim poslovnim okruženjima.

Detaljnije informacije o projektu se mogu naći na sajtu: https://evivaproject.eu/ 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.