Univerzitet Crne Gore: Pokrenut proces za izgradnju četiri zgrade za rješavanje stambenih potreba zaposlenih




Univerzitet Crne Gore: Pokrenut proces za izgradnju četiri zgrade za rješavanje stambenih potreba zaposlenih

Univerzitet Crne Gore uskoro će krenuti u realizaciju izgradnje četiri objekta –  dva stambeno-poslovna, dva poslovna i uz to - dva nivoa podzemne garaže, za rješavanje stambenih potreba zaposlenih Univerziteta Crne Gore, kao i unaprijediti kvalitet života građana u ovom dijelu grada. Prostor će se prije svega unaprijediti humanizovanjem krova podzemne garaže, pretvarajući ga u zeleni javni prostor, čime se nastavlja kontinuirana i prepoznatljiva aktivnost oplemenjivanja zelenih površina Univerziteta Crne Gore.

U skladu sa realizacijom objekata, Univerzitet Crne Gore je raspisao nagradni međunarodni konkurs za izradu arhitektonskog rješenja stambeno-poslovnih objekata i podzemne garaže u okviru DUP-a „Univerzitetski centar“.

Cilj ovog konkursa je odabir najkvalitetnijeg arhitektonskog rješenja, kojim se teži unaprijediti kvalitet stanovanja i stvoriti novi tip savremenog stanovanja. Izabrano i nagrađeno arhitektonsko rješenje će biti detaljno razrađivano kroz naredne dvije faze, izradu Idejnog i Glavnog projekta.

Više detalja o samom projektnom konkursu i uslovima učestvovanja, zainteresovani privredni subjekti mogu pronaći na Elektronskom sistemu javnih nabavki (ESJN), pristupom na interent linku: https://cejn.gov.me/tenders/view-tender/16559



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.