Senat Univerziteta Crne Gore: Plakete za šest najboljih studenata




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Senat Univerziteta Crne Gore je na danas održanoj sjednici, na prijedlog vijeća organizacionih jedinica, donio Odluku o dodjeli šest Plaketa Univerziteta Crne Gore najboljim svršenim studentima iz oblasti  društvenih nauka, oblasti tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka i oblasti umjetnosti.

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović dodijeliće dvije nagrade za oblast tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka studentima: Mariji Došljak, sa Prirodno-matematičkog fakulteta, studijski program Matematika i računarske nauke, i  Jeleni Rakočević, sa Medicinskog fakulteta, SP Farmacija.

Za oblast društvenih nauka Plaketu će uručiti Lenki Lalović, sa Filološkog fakulteta – Njemački jezik i književnost, i Petru Stijepoviću, sa Ekonomskog fakulteta.

Ove godine, u oblasti umjetnosti, Plaketu će dobiti dva studenta, jednakog uspjeha u studijama, i to studentkinja Fakulteta dramskih umjetnosti Lolita Mikhailova, koja je na programu Film i mediji,  i Ana Ivanović, Fakultet likovnih umjetnosti, studijski program Grafički dizajn.   

U skladu sa Pavilnikom o nagrađivanju najboljih studenata UCG nagrada se dodjeljuje studentima koji su u prethodnoj godini završili osnovne studije sa ukupnom prosječnom ocjenom najmanje 9,50 i pod uslovom da nijesu ponovili ni jednu godinu. Dodjeljuju se po dvije nagrade za oblast društvenih i oblast tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka, dok se za oblast umjetnosti dodjeljuje jedna nagrada. Međutim, zbog jednakog kvaliteta kandidata, u oblasti umjetnosti, ove godine su dodijeljene dvije plakete.

Na Senatu UCG danas su usvojene i izmjene u organizaciji nastave za studijsku 2021/22 godinu na predlog vijeća sedam fakulteta, za honorarno angažovanje, među kojima je i honorarno angažovanje profesora iz Ukrajine na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo.

Senat UCG je verifikovao i upis u III roku na na doktorskim studijama na Univerzitetu Crne Gore za studijsku 2021/22 godinu. Verifikacija je zasnovana na osnovu saglasnosti Centra za doktorske studije za upis na 18 mjesta po predlogu organizacionih jedinica, i to za sljedeći broj mjesta: Biotehnički fakultet - 2, Elektrotehnički fakultet - 9, Fakultet za turizam i hotelijerstvo - 1, Filološki fakultet - 4 i Pomorski fakultet Kotor - 3. Takođe, rang lista za upis na doktorske studije je proširena na Mašinskom fakultetu za dva mjesta, za studijsku 2020/21.  

Na sjednici je, između ostalog, razmatrano i 14 referata za izbor u zvanja, iz Biltena UCG, (br. 546, 548, br. 549, br. 550 i br. 551), od kojih je 11 izabrano u predloženo akademsko zvanje, dva u naučno zvanje i jedan kandidat je reizabran u akademsko zvanje.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.