Profesori Univerziteta u Mariboru u radnoj posjeti Univerzitetu Crne Gore u okviru projekta MARDS




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Profesori Univerziteta u Mariboru, prof. dr Jernej Turk i prof. dr Andrej Škraba  su u radnoj posjeti Univerzitetu Crne Gore u okviru projekta Reforma doktorskih studija u Crnoj Gori i Albaniji, primjer dobre prakse - MARDS.

Univerzitet u Mariboru je jedan od ključnih partnera našeg univerziteta u implementaciji međunarodnih doktorskih studija Održivi razvoj, koje su nastale kao ishod ovog projekta, u okviru programa Erasmus+ za izgradnju kapaciteta u oblasti visokog obrazovanja. 

Na ovom univerzitetu boravi većina studenata doktorskih studija Održivi razvoj po osnovu obaveznog boravka na stranom univerzitetu, što je jedan od uslova za akademski i istraživački napredak na ovim studijama.

Profesori Univerziteta u Mariboru su tokom posjete Univerzitetu Crne Gore imali sastanke sa rektorom Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimirom Božovićem, predsjednikom Centra za doktorske studije, prof. dr Borisom Vukićevićem, kao i sa predstavnicima ostalih crnogorskih partnera u projektu - Privrednom komorom i Univerzitetom Donja Gorica, te predstavnicom Erasmus+ kancelarije u Crnoj Gori gđom Vanjom Drljević.

Njihov domaćin u ime Univerziteta Crne Gore bio je prof. dr Radovan Stojanović, rukovodilac doktorskog programa Održivi razvoj.

"Kolege sa Univerziteta u Mariboru ne kriju svoje zadovoljstvo sa dostignućima ovog programa u Crnoj Gori, naročito sa kvalitetom doktoranata i njihovom predanošću",kazao je profesor Stojanović.

Takođe su posjetili i Univerzitet u Skadru, gdje uskoro počinje još jedan doktorski program nastao kao rezultat MARDS projekta „Održivi razvoj u ekonomiji i turizmu“, koji će dodatno doprinijeti, tradicionalno dobroj, prekograničnoj saradnji između Crne Gore i Albanije.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.