Prijemni ispiti za upis na master studije od 30. septembra do 1. oktobra




Prijemni ispiti za upis na master studije od 30. septembra do 1. oktobra

Prijemni ispiti koji su obavezan uslov za upis na master studijske programe  Univerziteta Crne Gore, u studijskoj 2022/23. godini, biće organizovani od 30. septembra do 1. oktobra 2022. godine.

Sadržinu i strukturu prijemnog ispita utvrđuje organizaciona jedinica. Informacija o načinu polaganja, strukturi i sadržini prijemnog ispita objavljena je na oglasnoj tabli i internet stranici organizacione jedinice.

Raspored polaganja prijemnog ispita kojim se definiše način provjere znanja na prijemnom ispitu (u pisanoj i/ili usmenoj formi) biće istaknut na oglasnoj tabli i internet stranici organizacione jedinice.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 4.oktobrom 2022. godine, prema
rasporedu organizacionih jedinica.

Uslovi, kriterijumi i postupak upisa u prvu godinu master akademskih i primijenjenih studija u obimu 120 ECTS, za sve studijske programe koji se realizuju na Univerzitetu Crne Gore bliže su uređeni Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu master studija Univerziteta Crne Gore (Bilten UCG, br. 494/20 ).

Pravilnik je objavljen i na internet stranici Univerziteta Crne Gore: www.ucg.ac.me.

Shodno članu 119b Zakona o visokom obrazovanju biće omogućen upis na drugu godinu master studija kandidatima koji imaju stečenih 240 ECTS kredita. Fakulteti će formirati Komisije i definisati uslove za upis po ovom kriterijumu.

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.