Rektor prof. dr Danilo Nikolić razgovarao sa ministarkom nauke dr Sanjom Damjanović




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Rektor Univerziteta Crne Gore prof.dr Danilo Nikolić razgovarao je danas sa ministarkom nauke dr Sanjom Damjanović. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica, prorektorke prof. dr Đurđica Perović i prof. dr Irena Orović, kao rukovodilac Centra za studije i kontrolu kvaliteta doc. dr Sanja Peković.

Ministarka je iskoristila priliku da čestita rektoru Nikoliću na novoj funkciji i zaželi puno uspjeha u daljem radu. U tom kontekstu, istakla je da se nada da će se nastaviti uspješna saradnja između Ministarstva i Rektorata, kao i da će se pronaći novi modeli kooperacije koji imaju za cilj poboljšanje istraživačkih i naučnih kapaciteta.

Sagovornici su razmjenili mišljenja o dosadašnjim oblastima saradnje ove dvije institucije, te predlagali nove načine za unaprijeđivanje naučnog i tehnološkog standarda.

Na sastanku su bili i generalni direktor Direktorata za naučnoistraživačku djelatnost u Ministarstvu nauke dr Darko Petrušić, sekretar Ministarstva Smiljana Prelević, nacionalni koordinator za EU program Horizont 2020 Branka Žižić, menadžer INVO projekta Saša Ivanović i članica Savjeta za naučno istraživačku djelatnost dr Nina Radulović.
 
Informacija o susretu dostupna je i na sajtu Ministarstva nauke



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.