Senat UCG: Za novi program na engleskom jeziku Biznis i ekonomija predloženo 60 mjesta




 Senat UCG: Za novi program na engleskom jeziku Biznis i ekonomija predloženo 60 mjesta

Senat Univerziteta Crne Gore je na danas održanoj sjednici,  na osnovu mišljenja Centra za unapređenje kvaliteta i na predlog Vijeća Ekonomskog fakulteta utvrdio predlog o broju studenata za upis u prvu godinu studija na studijskom programu Biznis i ekonomija na engleskom jeziku.

Imajući u vidu da je postupak akreditacije za navedeni studijski program okončan, a da je postupak procesa licenciranja u Ministarstvu prosvjete u toku, riječ je o uslovnom predlogu o upisu 60 brucoša.

U postupku razmatranja dokumentacije, Senat kojim je predsjedavao rektor prof. dr Vladimir Božović je konstatovao da je navedeni predlog, usklađen sa kadrovskim, prostornim, materijalnim i drugim resursima fakulteta, iskazanim interesovanjem prethodnih godina, brojem potencijalnih mentora,  te potrebama tržišta rada.

Predlog Senata Univerziteta Crne Gore o broju studenata za upis na navedeni studijski program biće dostavljeni na dalje razmatranje Upravnom odboru Univerziteta Crne Gore. Takođe, na verifikaciju proslijediće se i odluka Senata o izboru dr Srđe Aleksić, redovnog profesora Građevinskog fakulteta za predstavnika akademskog osoblja sa akademski zvanjem iz oblasti prirodnih i tehničkih nauka na upražnjeno mjesto u V sazivu Upravnog odbora UCG.

Danas je, takođe, prihvaćen i zahtjev za odobravanje izdavanja časopisa „Glasnik studenata Univerziteta Crne Gore“ kojeg pokreće Studentski parlament UCG, a koji će imati za cilj afirmaciju naučnoistraživačke djelatnosti studenata UCG-a. Na osnovu plana Studentskog parlamenta u časopisu će biti objavljivani prikupljeni izvodi iz najboljih master radova studenata sa svih fakultetskih jedinica.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.