U zgradi tehničkih fakulteta otvoren rekonstruisani Amfiteatar 106
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

FOTO GALERIJA - AMFITEATAR 106 NEKAD I SAD

Na Elektrotehničkom fakultetu otvoren je rekonstruisani Amfiteatar 106, u kojem se, prema riječima rektora Univerziteta Crne Gore Vladimira Božovića, rađa budućnost Crne Gore.

Božović je poručio da je napravljen veliki poduhvat i da je otvaranje rekonstruisane sale, čija je vrijednost skoro pola miliona eura, važan i svečan čin u životu Univerziteta.

„Na neka mjesta se vraćamo sa posebnim emocijama. U ovu salu, koju vrlo često nazivamo srcem Univerziteta, vraćamo se sa posebnim žmarcima, osjećajima koji su nam poznati iz vremena studentskih dana, a mnogima i prije toga sa školskih takmičenja“, kazao je Božović.

Prema njegovim riječima, Amfiteatar 106 za sve studente, koji su makar jednom kročili u njega, ima posebnu vrijednost.

„Neki će reći da ova sala ima istorijski značaj za određene procese u društvu i svakako su u pravu. Možemo da kažemo da se u njoj rodilo mnogo toga, da je bila izvor za brojne društvene pokrete, koji su obilježili jedno vrijeme. Ono što je važno je ono što se dešava svakodnevno i što će se dešavati u ovoj sali. Možda zvuči kao parola, ali ako je nešto najbliže istini onda je to ova rečenica: U ovoj sali se rađa budućnost ove zemlje “, smatra Božović.

Zahvalio je svima koji su na različite načine doprinijeli da sala izgleda onako kako izgleda danas.

„Sala je impozantna i lijepa. Svi ste to uradili na poseban način. Zahvaljujem arhitekti Neveni Mašanović, koja je uložila veliki napor. Hvala svima koji su vodili računa o toku projekta, hvala na podsticaju. Zahvaljujem profesoru Raduloviću, jer je sa ovim živio 24 sata, kao i dekanu Saši Mujoviću, jer je inicirao da ovaj vrijedan projekat počnemo sami“, naveo je Božović.

Rektor je uvjeren da će rekonstruisana sala i budućim generacijama studenata značiti koliko i prethodnim.

 

 Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.