Poziv za učešće: RE:CREATE – Oživljavanje otpada kroz umjetnost




Poziv za učešće: <span class="CyrLatIgnore"> RE:CREATE </span>– Oživljavanje otpada kroz umjetnost

Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja organizuje, “Dani nauke i inovacija 2023”, od 27. do 30. septembra. U okviru ove manifestacije,  NVO Gnijezdo – NEST organizuje set aktivnosti namijenjenih mladim ljudima, pod nazivom RE:CREATE  Oživljavanje otpada kroz umjetnost. Pozivamo zainteresovane da se prijave za učešće u programu, koje između ostalog predviđa i kreativno nagradno takmičenje, prijavom na  linku - https://bit.ly/3PBtbth

Prva u nizu aktivnosti su RE:CREATE radionice,  gdje će učesnici/e imati priliku da se upoznaju sa važnošću očuvanja životne sredine kroz pravilno upravljanje otpadom, nauče kako pravilno da sakupljaju i selektuju ambalažni otpad, kao i razvijaju vještine potrebne za dalji nastavak aktivnosti.

Edukativne radionice će se održati u srijedu 27. septembra od 10:30 do 12:00 h na dvije lokacije:

  • Agencija za razvoj i podršku poslovanju na Cetinju
  • NEST coworking prostor u Podgorici

Nakon edukativnih radionica, učesnici/e će biti dio Inkubatora: "RecyclArt" koji će se održati 28.09.2023. od 10:00 do 16:00 sati na Cetinju. Ovo je inovativno kreativno takmičenje koje obuhvata izradu umjetničkih instalacija od otpada koji su učesnici/e sakupili/e. Kako bi se privukla pažnja na problem lošeg upravljanja otpadom i istovremeno prikazala njegova transformacija kroz umjetnost, sve umjetničke instalacije će biti dostupne javnosti kroz izložbu koja će biti održana 29.09.2023. sa početkom u 12h na Cetinju.

Tri najbolje umjetničke instalacije će biti nagrađene.

 Više informacija o aktivnostima tokom Dana nauke i inovacija 2023 možete dobiti putem telefona na broj 068716526, na mejl nvognijezdo@gmail.com ili putem naših društvenih mreža.

 Cilj ovog programa jeste podsticanje inovativnog duha i kreativnosti među mladima, kako bi se dublje ukorijenila svijest o važnosti pravilnog upravljanja otpadom i zaštite životne sredine. Program podstiče stvaranje podsticajnog okruženja za mlade tako što će kroz umjetnost iskazati svoje ideje i spoznati važnost  očuvanja životne sredine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.