Konferencija za medije povodom projekta Stablo znanja




Konferencija za medije povodom projekta Stablo znanja

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore (SPUCG) u cilju najave početka realizacije projekta ,,Stablo znanja“ organizuje konferenciju za medije u ponedjeljak, 25. septembra 2023. godine, sa početkom u 12 časova, u Rektoratu UCG, u Podgorici.

Na konferenciji će govoriti mr Filip Vujović, student povjerenik UCG, dr Milan Gazdić, direktor Agencije za zaštitu životne sredine, Milica Vukčević, PR menadžerka ,,Zelenilo“ d.o.o. Podgorica.

SPUCG je, kroz prizmu ideje ,,zelenog univerziteta“, a u cilju doprinosa razvoju i zaštiti životne sredine, u ovoj godini krenuo sa realizacijom projekta ,,Stablo znanja“. U tu svrhu kreirana je i pokrenuta veb platforma ,,Stablo znanja“ u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore i Agencijom za zaštitu životne sredine Crne Gore.

Glavna ideja projekta je da svi studenti koji diplomiraju na bilo kojem od nivoa studija na Univerzitetu Crne Gore, posade svoje stablo iz fonda sadnica koje će ustupiti Agencija za zaštitu životne sredine.

Studentima će biti pružena sva logistička i druga podrška prilikom sađenja sadnica, a svim studentima koji se odluče da na ovaj način učestvuju u ozelenjavanju naše države, omogućeni su dodatni, brojni benefiti.

Novinarsku ekipu možete akreditovati na e-mail adresu:  pr@ucg.ac.me  ili na telefon 020/ 414 -247, do ponedjeljka, 25. septembra 2023, do 10:00 časova.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.