Konferencija Cyber security u službi unapređenja biznisa: Optimizacijom rizika do konkurentske prednosti




Konferencija <span class="CyrLatIgnore">Cyber security</span> u službi unapređenja biznisa: Optimizacijom rizika do konkurentske prednosti
Univerzitet Crne Gore u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom i cyber security kompanijom Sky Express Montenegro, a uz podršku Western Balkans Cyber Capacity centra i ICT Cortex-a, organizuje konferenciju "Cyber security u službi unapređenja biznisa: Optimizacijom rizika do konkurentske prednosti".
 
Konferencija će se održati 29. septembra u hotelu Hilton sa početkom u 10 časova, u okviru festivala “Dani nauke i inovacija 2023”, koji organizuje Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja.
 
Cilj Konferencije je da otkloni zablude da samo velike kompanije i institucije moraju voditi računa o sajber odbrani, kao i da ukaže na mogućnost sticanja konkurentske prednosti ulaganjem u ovu oblast. Sa druge strane, nužnost ulaganja u jačanje edukativnih kapaciteta će podići svijest i sposobnost sajber odbrane na nacionalnom nivou.
 
U sklopu konferencije planirana su dva panela:
  • StartUP i MSP (ni)su imuni“ ima za cilj da highlightuje zablude da ulaganje u sajber bezbjednost predstavlja nepotreban trošak, sve redovnija je zabluda da su start-upovi i MSP "previše mali" da bi bili napadnuti, te ih upravo taj relaksiran odnos prema sajber rizicima pozicionira visoko na listi najčešćih meta sajber kriminalaca.
  • "Edtech - unapređenje kapaciteta u cybersecurity edukacijama" ima za cilj da otvori diskusuju o značaju unapređenja edukativnih kapaciteta u ovoj oblasti, sa predstavljanjem konkretnog primjera, novog master studijskog programa UCG "Informaciona bezbjednost".

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.