Univerzitetski sportsko-kulturni centar dobio novu sportsku podlogu po međunarodnim standardima




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Rektor Univeziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović i ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević sa saradnicima obišli su adaptiranu salu Univerzitetsko sportskog - kulturnog centra za čiju je rekonstrukciju taj Vladin resor izdvojilo preko 27 hiljada eura čime je sportska dvorana dobila potpuno novi izgled.

Tokom obilaska, ministar Lalošević je kazao da je Ministarstvo sporta i mladih siguran partner svim mladim ljudima i sportistima, te da je ovo ulaganje samo jedan u nizu projekata na kojima će sarađivati sa Univerzitetsko sportsko-kulturnim centrom. Ministar je najavio nastavak saradnje, kojom će se naredne godine pomoći Studentskom savezu da na lokaciji pored objekta naprave otvorene terene za košarku. Ministarstvo će se, kako je najavio ministar Lalošević, uključiti i u realizaciju nabavke sportskog mobilijara za postojeću teretanu u Univerzitetsko sportsko kulturnom centru.

Pozdravljajući odluku Ministarstva da donira sredstva rektor Božović je iskazao spremnost za dalja zajednička ulaganja u sportske objekte namijenjene studentima.

„Ohrabrio bih saradnju sa Ministarstvom sporta i mladih Vlade Crne Gore naročito u pripremi zajedničkih projekata ka inostranim fondovima kako bi maksimalno iskoristili mogućnosti za dobrobit studentske populacije“, kazao je Božović.

Zahvaljujući toj vrijednoj investiciji, završeno je hoblovanje, lakiranje i ponovno obilježavanje terena, čime je dvorana koja je svečano otvorena u novembru 2017. godine, dobila novi izgled.

„U proteklih sedam godina, parket je pretrpio velika oštećenja, što je i očekivano uzimajući u obzir protok vremena, ali i brojnost treninga, utakmica i drugih događaja tokom kojih je na udaru bila podloga. Na inicijativu našeg privrednog društva, Ministarstvo sporta i mladih je opredijelilo sredstva za ovu namjenu. Danas možemo sa ponosom da konstatujemo da je sportska podloga dobila novi izgled i da sada spremno dočekuje sve korisnike, koji će u narednim godinama igrati na podlozi koja zadovoljava sve međunarodne standarde. Ovo je prva u nizu investicije koje svakako ne bi bile moguće bez podrške Ministarstva, te osnivača našeg privrednog društva – Univerziteta Crne Gore“, kazao je izvršni direktor SKC UCG d.o.o. Miloš Pavićević.

U razgovoru koji je organizovan nakon obilaska dvorane, diskutovalo se i o drugim investicijama koje se planiraju u narednom periodu, od kojih je jedna već u toku, a odnosi se na proširenje prostornih kapaciteta teretane i fitnes centra, nakon čega će biti realizovana ulaganja u nabavku dodatnog sportskog inventara.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.