Vikend u sportskom duhu: Stonotenisersko studentsko prvesntvo i četvrtfinalne utakmice futsala
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Tokom proteklog vikenda, u Multimedijalnoj sali Sportsko kulturnog centra održano je XVI Studentsko prvenstvo Crne Gore u stonom tenisu. Nastupilo je ukupno 45 takmičara, a igralo se u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Marijana Pavićević sa Prirodno-matematičkog fakulteta je bez premca osvojila titulu šampiona u ženskoj konkurenciji. Ona je u finalu savladala Radmilu Potparu sa Mašinskog fakulteta rezultatom 2:0 u setovima. Treće mjesto pripalo je Bojani Đilas sa Filozofskog fakulteta.

U muškoj konkurenciji zlatnu medalju osvojio je Nikola Dobrašinović sa Elektrotehničkog fakulteta. Nakon što je slavio u polufinalu protiv Andreja Papovića, on je i u finalu bio dominantan protiv Elvina Čokovića sa Građevinskog fakulteta koga je savladao rezultatom 3:0, pa je takmičenje završio bez izgubljenog seta.

Bronzana odličja pripala su Andreju Papoviću sa ETF-a i Jovanu Đuriću sa PMF-a.

Paralelno sa stonoteniserskim prvenstvom, u sali Sportsko kulturnog centra održane su dvije četvrtfinalne utakmice YU Planet Studentske lige Crne Gore u futsalu, kao i polufinalni mečevi druge lige.

Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta i Studentskog doma iz Nikšića pridružili su se Građevinskom i Ekonomskom fakultetu koji su plasman u polufinale obezbijedili kao prvoplasirani u grupnoj fazi.

Studentski dom iz Nikšića slomio je otpor rivala tek u drugom poluvremenu. Dugo je Pravni fakultet odolijevao, prije svega zahvaljujući fenomenalnim odbranama Luke Mirkovića, imao i prednost 0:1, ali je tim iz Nikšića dominirao na terenu. Nakon što je se na odmor otišlo sa 1:1, Nikčević je donio prednost ekipi iz Nikšića da bi Filip Vuković sa dva pogotka obezbijedio mirnu završnicu i plasman u polufinale. Pejović je postavio konačnih 5:2 u posljednjim trenucima meča.

I drugi četvrtfinalni meč završen je identičnim rezultatom, 5:2 u korist ekipe Prirodno-matematičkog fakulteta. Meč je počeo dinamično, igralo se otvoreno od prvog minuta. Kuriozitet predstavlja činjenica da su Vujović i Popović pogađali i svoju i mrežu Elektrotehničkog fakulteta. Dileme oko putnika u polufinale otklonio je Filip Popović svojim drugim golom u finišu meča,a a Bulatović je svojim drugim golom postavio konačnih 5:2.

U finale druge lige plasirali su se Medicinski fakultet i druga ekipa Ekonomskog fakulteta. Na krilima fenomenalnog Vildana Čindraka, koji je postigao čak 6 golova, Medicinski fakultet je opravdao ulogu prvog favorita druge lige i slavio 12:1 protiv Arhitektonskog fakulteta.

Goleada je viđena i u drugom polufinalu gdje je Ekonomski fakultet II slavio protiv druge ekipe Elektrotehničkog fakulteta rezultatom 7:4.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.